Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prie Vilniaus žuvo iš karo Ukrainoje grįžęs baltarusis savanoris: partrenkė traukinys

Kovo 21 d. netoli Vilniaus tragiškai žuvo buvęs baltarusių savanoris „Tuz“, pranešė Lietuvos baltarusių savanorių asociacija „Licviny“. Informaciją apie jo mirtį patvirtino „Radio Svaboda“ šaltiniai.
Kosto Kalinausko pulko karys
Baltarusis karys savanoris Ukrainoje / Kosto Kalinausko pulko nuotr.

„Tuz“ į karą Ukrainoje atvyko dar 2022 m. kovą. Jis dalyvavo karo veiksmuose Pietų Ukrainoje baltarusių bataliono „Teror“ sudėtyje. 2022 m. pabaigoje jis paliko tarnybą. 2023 m. rugsėjį grįžo į frontą, kovojo 79-ojoje atskirojoje oro desanto šturmo brigadoje.

„Tuz“ iš fronto į Vilnių grįžo 2024 m. vasario pabaigoje. „Svaboda“ įrašinėjo jo pamąstymus apie karą ir jo kovą per antrąsias Rusijos invazijos į Ukrainą metines.

„Gal tai pesimizmas, o gal realizmas. Norėčiau tikėti, kad nelabai pasikeičiau. Kai kuriais klausimais tapau labiau pasitikintis savimi nei 2020 m. per protestus. Aš, kaip ir dauguma, slėpiausi, bėgau. Šiandien matau daug nemalonių ir baisių dalykų, o kažkoks OMON (riaušių policijos pareigūnai, – red. past.) dabar nėra toks baisus kaip anksčiau.

Tapau reiklesnis. Šiandien mane supantys žmonės turi būti atsakingi net ir mažuose dalykuose. Juk nuo to gali priklausyti jūsų ir jūsų brolių gyvybė.

Norėčiau tikėti, kad netapau griežtesnis. Suprantu, kad yra skirtumas tarp karo ir civilinio gyvenimo. Tai yra visiškai skirtingi dalykai“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius