Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 07

Prie Vyriausybės visuomenininkai protestuos dėl migrantų apgręžimo politikos

Sekmadienį Vilniuje, V.Kudirkos aikštėje, rengiama protesto akcija dėl Vyriausybės vykdomos neteisėtų migrantų apgręžimo politikos.
Migrantų kasdienybė Rūdninkų poligone
Migrantai Rūdninkų poligone vasarą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Protestą „Prieglobsčio prašymas nėra nusikaltimas“ organizuoja Lietuvos pabėgėlių taryba, Gegužės 1-osios profesinė sąjunga ir studentų judėjimas „Šauksmas“, pranešė Lietuvos žaliųjų partija.

„Vyriausybės vykdoma apgręžimo politika, neskaidrumas ir humanitarinės pagalbos ribojimas pasienyje kelia grėsmę ne tik prieglobsčio prašytojams, bet ir visai Lietuvos visuomenei“, – teigiama pranešime.

Anot jo, akcijoje savo patirtimis dalysis Lietuvoje prieglobstį radę užsieniečiai, humanitarinę pagalbą prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos teikiantys Lietuvos piliečiai bei nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Protestuotojai išreikš palaikymą to paties pavadinimo peticijai, kurią pasirašė 27 nevyriausybinės organizacijos, pilietiniai judėjimai ir per tūkstantį Lietuvos gyventojų.

„Sulaukiame pagalbos šauksmų iš žmonių, kurie yra įstrigę miškuose be maisto ar šiltų drabužių. Jau yra atvejų, kai sužinojome, kad pagalbos šaukęsi žmonės rasti Lenkijos pasienyje negyvi. Mes stengiamės padėti, kuo tik galime, renkame humanitarinę pagalbą, tačiau, jei nebus valstybinių institucijų pagalbos, vargu ar pavyks išvengti daugiau mirčių“, – teigė viena iš protesto organizatorių, Gegužės 1-osios profesinės sąjungos atstovė Emilija Švobaitė.

„Esame prieš tai, kad mūsų pasienis taptų kapinynu, todėl nematome kitos išeities, kaip nebetylėti ir reikalauti valstybės vadovų atsakomybės“, – sakė ji.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Nuo rugpjūčio 2-osios, kai imta taikyti apgręžimo taktika, neįleista apie 5,6 tūkst. užsieniečių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija, pasienyje su Baltarusija statomas fizinis barjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius