Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 15

„Ratuotų riterių“ akcijoje – apie neįveikiamas kliūtis neįgaliesiems

Penktadienio popietę prie Klaipėdos „Žvejų rūmų“ įvyko socialinė akcija „Ratuoti riteriai“, kurios metu vežimėliuose sėdintys neįgalieji mėgino atkreipti visuomenės dėmėsį į juos kamuojančias susisiekimo problemas. .
Prie Klaipėdos „Žvejų rūmų“ įvyko socialinė akcija „Ratuoti riteriai“
Prie Klaipėdos „Žvejų rūmų“ įvyko socialinė akcija „Ratuoti riteriai“

Neįgalieji pademonstravo, koks iš tiesų sudėtingas yra įvažiavimas į „Žvejų rūmų“ pastatą, o į jų kailį įlįsti galėjo visi norintys: į specialiai paruoštus vėžimėlius sėdo ne tik čia dalyvavę žurnalistai bei akcijos organizatoriai, bet ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. 

Sunkumų būta daug – vežimėliai keliaujant į rūmų vidų neklausė ne tik pirmąkart jėgas išmėginusiųjų, bet net ir pačių neįgaliųjų. Didžiausiu išbandymu susirinkusiesiems tapo kiekvienas kelyje pasipainiojęs akmenėlis, ką jau kalbėti apie laiptus ar menkai neįgaliesiems pasitarnaujančius pandosus. Net sveikajam vos pastebimi slenksčiai vežimėlyje sėdinčiam tapo didžiausiu iššūkiu.
 
Vargais negalais pasiekę „Žvejų rūmų“ pastato vidų, foje susirinkę neįgalieji, uostamiesčio meras bei akcijos organizatoriai – jaunieji žurnalistai – pasinėrė į diskusiją apie vežimėliuose sėdinčiųjų problemas, visuomenės požiūrį bei situacijai gerinti skirtus veiksmus. Neįgalieji noriai išsipasakojo merui vildamiesi sulaukti jo išklausymo bei pagalbos. Pastarasis pasižadėjo kuo skubiau kreiptis į susisiekimo ministrą prašydamas spręsti iškilusias problemas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius