Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 17

Prieš 80 metų Darius ir Girėnas perskrido Atlantą

Lygiai prieš 80 metų tuometinėje Vokietijos teritorijoje, Soldino girios prieigose, perskridęs Atlantą sudužo Dariaus ir Girėno pilotuojamas lėktuvas „Lituanica“.
S.Darius ir S.Girėnas prie „Lituanicos“
S.Darius ir S.Girėnas prie „Lituanicos“ / Wikimedia.org nuotr.

Liepos 17-tosios naktį Kauno aerodrome susirinkusi minia nusivylusi išsiskirstė, o ryte pasiekė žinia, kad lakūnai sėkmingai perskrido Atlantą, tačiau žuvo likus vos kelioms valandoms skrydžio iki tikslo.

Darius ir Girėnas tapo tautos didvyriais, o jų skrydžio baigtis apaugo įvairiomis legendomis. 36 minutės po vidurnakčio – tokį laiką rodė lėktuvo nuolaužose rastas Stepono Dariaus rankinis laikrodis – pagal kurį ir užregistruotas įvykio laikas.

Prieškario Vokietijos ir Lietuvos ekspertai nustatė, kad lėktuvas nukrito dėl galimo variklio sutrikimo, blogo oro ir netinkamai pasirinktos nusileidimo vietos. Pasklido versija, kad lėktuvą pašovė vokiečiai, tačiau jokie faktai to nepatvirtina. Nepaisant tragiškos baigties, „Lituanicos“ skrydis tapo vienu ryškiausių Lietuvos istoriniu įvykiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius