-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 05 /11:56

Prieš A.Paleckio asociaciją pradėtas tyrimas dėl padėjimo veikti prieš Lietuvą

Generalinė prokuratūra penktadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio įsteigtos asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“.
Algirdas paleckis
Algirdas paleckis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tyrimas vykdomas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už padėjimą kitai valstybei veikti prieš Lietuvą.

Jį atliks Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, organizuos Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

„Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ vadovė, A.Paleckio bendražygė Erika Švenčionienė BNS penktadienį sakė pradėto tyrimo nekomentuosianti. Anot jos, komentaras bus pateiktas per spaudos konferenciją pirmadienį.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Erika Švenčionienė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Erika Švenčionienė

Liepos viduryje Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai savo iniciatyva buvo pradėję rinkti medžiagą dėl minėtos asociacijos įsteigimo aplinkybių.

Ikiteisminius tyrimus atliekančioms institucijoms duomenis apie A.Paleckio įkurto „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovų veiklą šią savaitę perdavė Valstybės saugumo departamentas (VSD). Ji, VSD vertinimu, kelią grėsmę valstybės nacionaliniam saugumui.

Praėjusią savaitę „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovai lankėsi Maskvoje, kur susitiko su Rusijos visuomenės rūmų atstovais, surengė spaudos konferenciją.

Joje dalyvavusi organizacijos vadovė E.Švenčionienė, už korupciją nuteistas buvęs „Vilniaus vandenų“ direktorius Darius Norkus, forumo nariai Edikas Jagelavičius ir Mindaugas Ramoška tvirtino, kad jų kelionės į Maskvą tikslas – pralaužti informacinę blokadą ir prašyti bevizio režimo Lietuvos piliečiams į Kaliningrado sritį.

E.Švenčionienė kėlė abejonių dėl dabartinės Lietuvos valdžios išrinkimo teisėtumo, kaltino ją darant ekonominę žalą ir bauginant savo piliečius dėl galimo Rusijos įsiveržimo.

Anksčiau E.Švenčionienė su bendražygiais lankėsi Baltarusijoje, susitiko su jos autoritariniu vadovu Aliaksandru Lukašenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius