Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 03

Prieš balsavimą dėl alkoholio reklamos draudimo – akcija „Į Seimą – nė vieno tautos žudiko“

Ketvirtadienį į darbą besirenkantiems Seimo nariams Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija dalino lapelius su užrašu „Į Seimą – nė vieno tautos žudiko“. Lapeliuose nurodoma, kad tie Seimo nariai, kurie ketvirtadienį ketina pasisakyti už tai, kad alkoholio reklama nebūtų draudžiama, yra „arba papirkti, arba nesuvokia, ką daro“.
platinamas lankstinukas
Platinamas lankstinukas / 15min.lt nuotr.

Negana to, lapelyje nupiešti dvylika už kojos žemyn galva laikomų „tautos žudikais“ pavadintų žmogeliukų ir siūloma ant jų priklijuoti prieš alkoholio reklamos ribojimą pasisakančių Seimo narių nuotraukas bei įrašyti vardus ir pavardes.

„Raginame susigriebti ir pasirūpinti, kad už alkoholio reklamą 2011 lapkričio 3 d. balsavę asmenys daugiau niekada jūsų apylinkėje nebūtų išrinkti į Seimą. Tautos žudikams Seime ne vieta“, – skelbia savo dalinamame lankstinuke Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija.

Dėl alkoholio reklamos panaikinimo ketvirtadienį šalia Seimo mitingą rengia ir visuomeninė organizacija Vilniaus Sąjūdis.

Tuo tarpu krepšinio gerbėjai ketina stebėti įstatymo svarstymą Seimo posėdžių salėje. Jie Seimo narius ragins nedrausti alkoholio reklamos.

Primename, kad parlamentarai ketvirtadienį tęs svarstymus, ar atšaukti alkoholio reklamos draudimą nuo 2012-ųjų.

Pertrauka svarstymuose buvo padaryta, nes norėta iš Ūkio ministerijos sulaukti kitų pataisų, griežtinančių alkoholio vartojimą.

Krepšinio gerbėjai ketina stebėti įstatymo svarstymą Seimo posėdžių salėje. Jie Seimo narius ragins nedrausti alkoholio reklamos.

Seimas yra priėmęs įstatymą, kad nuo 2012 metų Lietuvoje įsigaliotų visiškas alkoholio reklamos draudimas visuomenės informavimo priemonėse (televizijoje, radijuje, spaudoje ir internete) ir būtų visiškai uždrausta išorinė reklama. Bet koks alkoholio reklamos parodymas visuomenės informavimo priemonėse nepriklausomai nuo jų jurisdikcijos būtų vertinamas kaip alkoholio reklamos draudimo pažeidimas.

Jeigu Seimas atšauks alkoholio reklamos visišką draudimą, 2012 metais, kaip ir dabar, alkoholio reklama televizijoje ir radijuje būtų draudžiama nuo 6 iki 23 valandos, būtų ribojama alkoholio reklama periodinių leidinių (laikraščių ir jų savarankiškų priedų, žurnalų) ir knygų pirmuosiuose puslapiuose, būtų negalima išorinė stipraus alkoholio, išskyrus alų, alaus mišinius, sidrą ir natūralios fermentacijos vyną, reklama.

Kaip ir dabar, alkoholio reklama būtų draudžiama vaikams ir paaugliams skirtuose laikraščiuose, žurnaluose, knygose, televizijoje ir radijuje, koncertų, cirko, diskotekų, jaunimo sporto ir laisvalaikio renginių, kitų masinių renginių, teatro spektaklių, kino ir videofilmų demonstravimo vietose, išskyrus šių renginių vietose esančias prekybos vietas, taip pat švietimo, sveikatos priežiūros įstaigose, visuomeninio transporto priemonių viduje ir išorėje, degalinėse ir jų teritorijoje, išskyrus ten esančias alkoholinių gėrimų prekybos vietas, ant atvirlaiškių, vokų ir pašto ženklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius