Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 10

Prieš Daliai Grybauskaitei apsisprendžiant dėl Raimundo Palaičio, kai kurie konservatoriai sulaukė kvietimo į prezidentūrą

Šalies vadovei Daliai Grybauskaitei prieš apsisprendžiant dėl Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) deleguoto vidaus reikalų ministro likimo kai kurie konservatoriai sulaukė kvietimo apsilankyti prezidentūroje.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ teigia, esą susitikimuose prezidentūroje konservatoriai buvo įkalbinėjami pakeisti kritišką požiūrį į ministrą R.Palaitį.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma savo ruožtu frakcijos nariams išsiuntinėjo elektroninį laišką, kuriame prašo jų, gavus bet kokį kvietimą iš prezidentūros, informuoti apie tai frakcijos vadovybę.

„Be reikalo tokių laiškų, žinoma, nerašyčiau. Man yra žinomas mažiausiai vienas toks atvejis. Tad manydamas, jog šitokių bandymų gali būti ir daugiau, paprašiau kolegų, kad jie prieš tai kreiptųsi į frakcijos vadovybę, kuri apie šiuos politinius klausimus turi daugiau informacijos“, – dienraštyje cituojamas J.Razma.

Valdančiosios TS-LKD pirmininkas premjeras Andrius Kubilius praėjusį antradienį perdavė prezidentei teikimą atleisti vidaus reikalų ministrą, teigdamas, kad šis suklydo atleisdamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus.

R.Palaitis FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, gavęs Valstybės saugumo departamento medžiagą. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Konservatorių koalicijos partnerė LiCS laikosi pozicijos, kad atleisdamas FNTT vadovus ministras R.Palaitis elgėsi pagal įstatymus ir nesutinka keisti ministro. Šalies vadovė dėl R.Palaičio sako apsispręsianti susitikusi su LiCS pirmininku Algiu Čapliku ir pačiu ministru.

Seimo Antikorupcijos komisija Vyriausybės prašo atšaukti įsakymus dėl FNTT vadovų atleidimo

Seimo Antikorupcijos komisija šeštadienį susirinkusi į posėdį nusprendė kreiptis į Vyriausybę, kad būtų atšaukti vidaus reikalų ministro liberalcentristo Raimundo Palaičio įsakymai iš darbo atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą.

Antikorupcijos komisija taip pat siūlo atšaukti įsakymus, kuriais jiems panaikinta teisė dirbti su slapta informacija, sustabdyti paskelbtą konkursą į FNTT direktoriaus postą, po komisijos posėdžio žurnalistams patvirtino jos pirmininkas Ligitas Kernagis.

Komisija praėjusią savaitę patvirtino išvadas, kuriomis reikalauja į darbą grąžinti buvusius FNTT vadovus, atstatydinti juos atleidusį ministrą R.Palaitį, atleisti generalinio prokuroro Dariaus Valio pavaduotoją Darių Raulušaitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius