Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 02

Prieš Darbo partijos tarybos posėdį – Viktoro Uspaskicho ir Vytauto Gapšio susitikimas su premjeru Algirdu Butkevičiumi

Trečiadienį, prieš Darbo partijos tarybos posėdį, Seime įvyko šios partijos vadovų Vytauto Gapšio ir Viktoro Uspaskicho susitikimas su premjeru socialdemokratu Algirdu Butkevičiumi.
Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas
Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Vyriausybės vadovas BNS sakė su koalicijos partneriais kalbėjęs apie galimą V.Gapšio atsistatydinimą iš pirmojo Seimo vicepirmininko pareigų.

„Apie tai man kol kas nekorektiška kalbėti, nes jie tarybos posėdyje apie tai kalbės“, – teigė A.Butkevičius, paklaustas, ar Darbo partijos lyderis užsiminė apie galimą pasitraukimą iš Seimo vicepirmininko pareigų.

Susitikimas, pasak socialdemokratų lyderio, įvyko V.Gapšio iniciatyva.

„V.Gapšys norėjo susitikti, jis išdėstė kai kuriuos argumentus žiūrint į perspektyvą. Bet apie tai kalbėti dar ankstoka, nes šiandien vyksta jų tarybos posėdis. Po tarybos posėdžio jie mane informuos“, – dėstė premjeras.

Paklaustas, ar „darbiečių“ vadovai kalbėjo apie galimą partijos pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos, A.Butkevičius tvirtino, jog „tokių minčių nebuvo“.

Kėdainiuose vyksta Darbo partijos tarybos posėdis. Ketvirtadienį Seimas planuoja balsuoti dėl opozicijos V.Gapšiui pareikšto nepasitikėjimo. Nepasitikėjimas motyvuojamas Vilniaus apygardos teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu, kuriuo V.Gapšys Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Vilniaus apygardos teismas jam skyrė 35 750 litų baudą. Nuosprendis yra neįsiteisėjęs, nes apskųstas apeliacine tvarka.

Kad Seimo rinktas pareigūnas būtų atstatydintas, per slaptą balsavimą už tai privalo balsuoti ne mažiau kaip pusė, t. y. 71 iš 141, Seimo narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius