Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 25

Prieš Kalėdas lietuviai tiesiog švaistosi pinigais – išleidžia net trečdalį šeimos pajamų

Kalėdinės lietuvių išlaidos gruodžio mėnesį sudaro net apie trečdalį visų šeimos pajamų ir šiuo skaičiumi lietuviai gerokai lenkia Europos vidurkį, pranešė „TV3 Žinios“. Psichologai teigia, kad šventiniu laikotarpiu mūsų tautiečiai netaupo ir daug sau leidžia, nes tai vienintelė galimybė bent kartą metuose pasijusti turtingais.
Dovanos
Dovanos / Vida Press nuotr.

„TV3 Žinių“ kalbinta vilnietė Toma sakė, jog kalėdinėms dovanoms ir šventiniam stalui ji su vyru išleido apie 300 eurų. Jaunai šeimai, turinčiai mažą vaiką, tai yra nemaži pinigai.

„Žiūrime, kad kažkas būtų pigiau. Prekės brangios, ir maistas brangus labai. O nori, kad prieš šventes būtų skaniau, ypatingiau“, – sakė ji.

Kalėdų barometro apklausa parodė, kad statistinė trijų asmenų lietuvių šeima šventėms skiria apie trečdalį mėnesio pajamų, iš viso apie 583 eurus.

Lietuviai aplenkė ne tik visas Europos šalis, išskyrus sąrašo viršuje esančią Vokietiją, bet ir Kanadą ir Australiją.

Kalėdinės nuotaikos kūrimui skiriama suma lietuviai aplenkė ne tik visas Europos šalis, išskyrus sąrašo viršuje esančią Vokietiją, bet ir Kanadą ir Australiją.

„Ferratum Finance“ įmonės atstovas Lietuvoje Antanas Krasauskas „TV3 Žinioms“ sakė, kad lietuvių Kalėdoms išleidžiama suma šiemet yra 4 proc. didesnė nei pernai.

Anot jo, kitose šalyse žmonės Kalėdoms išleidžia apie 15-20 proc. pajamų, tik Vokietijos gyventojai išleidžia daugiau.

Marketingo strategijos ekspertas Linas Šimonis „TV3 Žinioms“ teigė, kad žmonėms nebepakanka mažo ir pigaus niekučio, reikia brangaus. Jo teigimu, tai lemia socialinė aplinka. „Prekybininkai, be abejo, skatina tą dalyką, kad reikia dovanoti“, – pabrėžė jis.

Tuo metu psichologas Marius Daugelavičius teigė, kad lietuviai, dovanodami dovanas, visų pirmiausiai nenori pasirodyti esantys prastesni už kitus.

„Dovanoti dovaną, kuri prastesnė ar pigesnė, lietuviui labai nepatogu“, – pabrėžė jis. Psichologas įsitikinęs, kad pasišvaistymas pinigais prieš Kalėdas leidžia žmonėms pakelti savivertę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius