Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 27

Prieš naktines linksmybes – skiepas nuo COVID-19: vakcina lauks populiariose vietose

Traukdami linksmintis į barą ar naktinį klubą netrukus vilniečiai turės galimybę pakeliui ir pasiskiepyti nuo COVID-19. Planuojama, kad tokiose populiariose sostinės vietose kaip Katedros aikštė, Vilniaus gatvė penktadieniais, savaitgaliais veiks skiepijimo punktai. Ar tai pasiteisins? Savivaldybės atstovai sako, kad arčiau žmonių važiuojantys skiepobusai išties populiarumo nestokoja.
Vilniaus skiepobuso pristatymas
Vilniaus skiepobuso pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo praeitos savaitės ketvirtadienio vakcinos atvažiuoja arčiau namų, sustoja prie įmonių, parduotuvių, turgaviečių ir t.t.

Skiepijimas raudonuose skiepobusuose vyksta be išankstinės registracijos, tereikia išsirinkti patogų ir laiką ir vietą, o informacija apie maršrutus nuolat atnaujinama čia.

Dėmesio nestokoja

Kaip 15min pasakojo Vilniaus miesto savivaldybės vakcinavimo koordinatorius Kipras Krasauskas, pirmosios skiepobuso dienos parodė – žmonėms tinka galimybė pasiskiepyti arčiau namų ar darbo, einant į parduotuvę ar iš jos.

Todėl vietų, kur važiuos skiepobusai, bus vis daugiau ir įvairesnių.

„Kaip ir minėta buvo skiepobusų pristatymo metu, dalis jų nuolat planuojamų budėjimo vietų bus parinktos ir pagal populiarumą – Katedros a., Vilniaus g. ir pan. Stebime pirmos savaitės gyventojų reakciją ir aktyvumą, kai atvykstame dedikuotai į įmones, daugiabučių rajonų centrus, kaip prekybos centrai ir pan., bei tiesiog į itin viešas erdves.

Katedros a. praeitą penktadienį skiepobusas budėjo nuo 15 val. iki 20 val., paskiepijo iš viso 115 žmonių per tą laiką“, – teigė K.Krasauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kipras Krasauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kipras Krasauskas

Jo teigimu, iš viso per praeitos savaitės 4 dienas mobiliuose judančiuose skiepijimo vietose (2 skiepobusai ir 1 mikroautobusas) paskiepyta daugiau nei 3 tūkst. žmonių:

„Tai vertiname kaip gerą rezultatą. Šios savaitės skiepobusų budėjimo vietos yra paskelbtos čia.

Taip pat planuojame dar labiau judėti po miestą ir atvykti į daugiabučių kiemus pagal Vilniaus miesto savivaldybės asmens sveikatos priežiūros įstaigų duomenis, kuriuose rajonuose kol kas vangiausias vakcinavimo tempas.“

Katedros a. praeitą penktadienį skiepobusas budėjo nuo 15 val. iki 20 val., paskiepijo iš viso 115 žmonių per tą laiką.

Skelbia visą sąrašą

Vilniaus savivaldybės teigimu, šią savaitę vakcinų mikroautobusas lankysis Salininkuose (trečiadienį, liepos 28 d., nuo 15 iki 20 val., P.Žvirkos g. 1, prie parduotuvės „Maxima“, gyventojai bus kviečiami pasiskiepyti „Pfizer-BioNTech“ vakcina) ir prie prekybos centro „Akropolis“ (ketvirtadienį, liepos 29 d., nuo 16 iki 20 val. vakcinų autobusiukas lauks tarp 1 ir 3 prekybos centro įėjimo norinčiųjų pasiskiepyti „Pfizer-BioNTech“ vakcina).

Visi norintieji pasiskiepyti tai padaryti galės be registracijos, užteks tik turėti asmens dokumentą.

VIDEO: Vilniuje į gatves išrieda mobilūs vakcinacijos punktai – skiepų autobusai

Mobilios komandos vyksta vakcinuoti ir į įmones, kuriose susirenka ne mažiau kaip 50 norinčių pasiskiepyti darbuotojų.

Taip aplankytos jau 9 įmonės.

Lukiškių aikštėje esančiame punkte nuo COVID-19 skiepijama pirmadieniais-šeštadieniais nuo 10 val. iki 20 val., o šį sekmadienį, esant vakcinų, – nuo 10 val. iki 15 val.

Skiepyti ketinama „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) vakcina.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vakcinavimas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vakcinavimas

„Litexpo“ centre „Vaxzevria“ vakcina liepos 27-28 d. ir liepos 31 d.-rugpjūčio 1 d. planuojama paskiepyti 11 700 asmenų, iš kurių 5 730 asmenų bus revakcinuoti, o sutrumpinti revakcinacijos laiką arba gauti pirminę dozę galės 5 970 gyventojų.

„Moderna“ vakcina liepos 26-28 d. planuojama paskiepyti 670 asmenų, iš kurių 220 bus revakcinuojami, o 450 gaus pirmąsias dozes.

„Pfizer-BioNTech“ vakcinomis liepos 26-30 dienomis planuojama paskiepyti 9 850 asmenų, iš kurių 2 750 gaus jau antrą dozę, o 7 100 – pirmąją.

Norintieji pasirinkti konkretų skiepijimo laiką, kviečiami registruotis.

Tačiau į „Litexpo“ galima atvykti bei gauti vakcinos dozę ir be išankstinės registracijos.

Taip bus galima pasiskiepyti liepos 26 d. – „Pfizer-BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinomis, liepos 27-28 d. „Pfizer-BioNTech“, „Vaxzevria“ ir „Moderna“ vakcinos, liepos 29-30 d. – „Pfizer-BioNTech“ vakcina, o savaitgalį – „Vaxzevria“ vakcina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius