-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

Priešinasi privatizavimui

Įtraukus Klaipėdos keltų bendrovę į preliminarų privatizuojamų valstybinių įmonių sąrašą, sunerimo Neringos bendruomenė.
„Smiltynės perkėla“ pateko į preliminarų privatizuojamų įmonių sąrašą.
Smiltynės perkėla pateko į preliminarų privatizuojamų įmonių sąrašą. / G.Kubiliūtės nuotr.

Kol kas dėl Smiltynės perkėlos pardavimo verda aršios diskusijos. „Vyriausybėje prasidėjo tik pirminė diskusija dėl visų galimų Lietuvoje įmonių, kuriose valstybė turi kontrolinį paketą, privatizavimo. Mūsų pozicija aiški – Smiltynės perkėlos nereikia privatizuoti. Bendrovę Vyriausybė įtraukė į privatizuojamų įmonių sąrašą, tačiau dar vyksta diskusijos ir dėsime visas pastangas, kad ji nebūtų privatizuota“, – „15min“ sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.
Bendrovę Vyriausybė įtraukė į privatizuojamų įmonių sąrašą, tačiau dar vyksta diskusijos ir dėsime visas pastangas, kad ji nebūtų privatizuota.
Susisiekimo ministerija pateikė argumentus, kodėl nereikia parduoti šios įmonės. Anot pašnekovo, keltai yra pagrindinė susisiekimo priemonė, kuria neringiškiai susisiekia su žemynu, o keliai negali būti privatūs. Taip pat įmonei nereikia apyvartinių lėšų, yra atnaujintas laivų parkas.

„Trečia, privatizavę bendrovę galime sulaukti problemiškų pasekmių. Jokios kitos susisiekimo per marias alternatyvos nėra, todėl privatizavus gali atsirasti monopolija“, – teigė E.Masiulis.

Smiltynės perkėlos privatizavimui nepritaria ir Neringos savivaldybė. Ji žada kreiptis į Vyriausybę.

Baiminamasi, kad privatizavus bendrovę nukentės visuomenės interesai, bus panaikinta galimybė neatlygintinai keltis laivu gyvenamąją vietą Kuršių nerijoje deklaravusiems asmenims bei vietos įmonėms ir įstaigoms.

Neringos savivaldybės meras Vigantas Giedraitis nuogąstauja, kad gali būti suvaržyta judėjimo teisė. Šiuo metu Vyriausybė skiria lėšas neatlygintinai keltis laivais, suteikdama kiekvienam neringiškiui galimybę laisvai judėti. Merui kyla įtarimų, kad privatizavus bendrovę lengvata būtų panaikinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius