-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 04

Prievolė dėvėti kaukę ministrui A.Verygai, prezidentui G.Nausėdai ar klebonui negalioja? Renginiuose pamatyti be jų

Prievolė dėvėti kaukes uždarose patalpose įsigaliojo nuo šeštadienio, tačiau prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Birštone užfiksuotas be tokios. Panaši situacija – ir su atostogaujančiu sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga. Ministras sekmadienį kartu su tikinčiaisiais atsisveikino su Kauno rajono Rokų Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonu kunigu Virginijumi Gražulevičiumi, išvykstančiu į kitą parapiją, ir renginio metu pastebėtas be kaukės. Negi yra piliečių, kuriems taikoma išimtis?
Gitanas Nausėda Birštone
Politikai be apsauginių kaukių renginiuose

Tai, jog veido apsaugos priemonių bažnyčioje nedėvėjo nei ministras, nei minėtasis klebonas, nei parapijos bendruomenė, matyti iš nuotraukų, kuriomis su 15min pasidalijo vienas skaitytojas. Nuotraukos taip pat skelbiamos „Rokų bendruomenės“ paskyroje feisbuke.

Klausimus apie renginį 15min išsiuntė Rokų parapijos svetainėje nurodytu el. paštu. Neprisistatęs atstovas nurodė, jog tądien Mišių metu visi gyventojai dėvėjo kaukes ir tik vėliau jas nusiėmė.

„Tai buvo atsisveikinimo Mišios su parapija. Visi kaukes Mišių metu dėvėjo, o sveikinimo kalboje buvo nusiėmę. Mišias aukojančiam kunigui dėvėti kaukės nereikia“, – priduriama laiške.

Mišias aukojančiam kunigui dėvėti kaukės nereikia.

Laiške – ir palinkėjimas.

„Ačiū, kad atkreipėte dėmesį eilinį kartą ne su gera intencija, bet pilant purvą. Sėkmės „geruose“ darbuose...“ – išdėstė parapija.

SAM: ministras kaukę nusiėmė kalbėdamas

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė pabrėžė, jog A.Veryga veido apsaugos priemonės renginyje nedėvėjo tik tada, kai kalbėjo.

„Šiuo metu atostogaujantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga šiame renginyje – Rokų parapijos klebono išlydėtuvėse – dalyvavo kaip privatus asmuo ir viso susitikimo metu dėvėjo veido apsauginę kaukę, ją nusiėmė tik kalbėdamas“, – atsakyme 15min patikino ministro atstovė.

Būtent tuo metu, pasak jos, ir buvo padaryta nuotrauka.

„Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad kaip ir karantino metu, taip ir dabar, dėl kaukių dėvėjimo sprendžia patys maldos namai – SAM šiuo atveju nurodymų ar rekomendacijų neteikia“, – priduriama patarėjos atsakyme.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Mišios
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Mišios

Paskelbus apie prievolę uždarose erdvėse dėvėti kaukes, Lietuvos vyskupų konferencija paragino tikinčiuosius bažnyčiose ir bažnytinių renginių vietose laikytis dviejų metrų atstumo, o jeigu tokios galimybės nėra – dėvėti apsaugines veido kaukes.

„Įeinantieji į maldos namus (bažnyčias, koplyčias), parapijos namus, klebonijas turi turėti galimybę dezinfekuoti rankas dezinfekciniu skysčiu. Prieš šv. Komunijos dalijimą jos dalytojai raginami dezinfekuoti rankas.

Ir toliau galioja būtinybė reguliariai dezinfekuoti ir vėdinti patalpas“, – anksčiau skelbė konferencija.

Prezidentūra: privalomai kaukės dėvėti nereikėjo

Prezidentas G.Nausėda iš Birštono dirbo pirmadienį, kur susitiko su Kauno regiono merais, turizmo sektoriaus atstovais. Antradienį žurnalistė Rita Miliūtė feisbuko paskyroje pasidalijo nuotrauka, esą padaryta vizito metu. Joje prezidentas užfiksuotas be veido kaukės, kai kiti greta sėdintys svečiai kaukes dėvi.

„Privalomo kaukių dėvėjimo savivaldybių įstaigų organizuojamuose susirinkimuose, pasitarimuose nėra (liepos 30 dienos nutarimas).

Susirinkime Birštono Kurhauze buvo laikomasi atstumo tarp dalyvių, ir prezidentas bei susirinkimo dalyviai dėvėjo apsaugines kaukes tiek, kiek tai netrukdė bendrauti su susirinkimo dalyviais“, – atsakyme 15min paaiškino Prezidento Komunikacijos grupė.

Prezidentas bei susirinkimo dalyviai dėvėjo apsaugines kaukes tiek, kiek tai netrukdė bendrauti su susirinkimo dalyviais.

Uždarose erdvėse dėvėti kaukes tapo privaloma nuo šeštadienio. Tokios priemonės imtasi po to, kai COVID-19 atvejų skaičius šalyje ėmė augti, atsirado nemažai užsikrėtimų, kurių kelio neįmanoma atsekti.

Nuo šeštadienio valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų, valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių darbuotojai ir vyresni nei 6 metų amžiaus lankytojai turi dėvėti veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones.

Uždarose patalpose organizuojant susirinkimus, pasitarimus dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones darbuotojams rekomenduojama.

Visas naujienas apie COVID-19 galite sekti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius