Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 06 /16:15

Prisiekė naujai išrinkta Marijampolės merė

Penktadienį neeiliniame Marijampolės savivaldybės tarybos posėdyje prisiekė naujai išrinkta merė socialdemokratė Irena Lunskienė.
Marijampolės merė Irena Lunskienė
Marijampolės merė Irena Lunskienė / Marijampolės svaivaldybės nuotr.

Po inauguracijos merė I.Lunskienė kreipėsi į marijampoliečius dėkodama už pasitikėjimą.

„Šiandien priimu iššūkį, kuris taps nelengva našta, įtemptu darbu, nes visada jausiu, kad turiu pateisinti Jūsų pasitikėjimą, priesaiką, duotą Jums, Marijampolei ir Lietuvai. Didžiuojuosi man suteikta garbe, suprantu atsakomybę. Buvau veikli ir atsakinga - tokią mane pažino žmonės. Manau, esu drąsi, nes sutikau kovoti dėl gyventojų pasitikėjimo manimi. Būsiu teisinga ir atvira kiekvienam iš Jūsų", - sakė ji posėdyje.

Naujoji merė kvietė visus dalintis patirtimi ir dirbti kartu, taisyti klaidas ir mokytis iš jų, galvoti prieš sakant, o ne atvirkščiai. Savo kalboje ji patvirtino, kad jau yra pasirinkusi komandą, su kuria dirbs, ir tą įrodė antroje Tarybos posėdžio dalyje.

Posėdyje taryba atleido administracijos direktorių socialdemokratą Sigitą Valančių, jis iš pareigų pasitraukė savo noru, ir į šias pareigas paskyrė merės pasiūlytą socialdemokratą Karolį Podolskį.

Šiuo metu Vyriausybės atstovo Marijampolės apskrityje pareigas einantis K.Podolskis dabartines pareigas paliks nuo spalio 12 dienos ir naująsias pradės eiti spalio 13-ąją.

Be to, penktadienio posėdyje vicemeru patvirtintas socialdemokratas Romualdas Makauskas.

Nauji Marijampolės mero rinkimai rugsėjį surengti, nes kovą mirė savivaldybės meras socialdemokratas Vidmantas Brazys. Merą Marijampolėje išrinko mažiau nei penktadalis rinkimų teisę turinčių gyventojų. Antrame ture I.Lunskienė surinko 62,54 proc. balsų, už jos varžovą konservatorių Kęstutį Traškevičių balsavo 36,12 proc. rinkėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius