Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 14

Prisiekusi nauja generalinė prokurorė N.Grunskienė: „Laukia rimtas ir sunkus darbas“

Ketvirtadienį prezidentūroje priesaiką davė naujoji generalinė prokurorė Nida Grunskienė. Po pokalbio su prezidentu ji sakė, kad nenori dalinti tuščių pažadų, anot jos, laukia rimtas ir sunkus darbas didinant visuomenės pasitikėjimą prokuratūra, užtikrinant skaidrumą, kai priimami svarbūs sprendimai.

Gitanas Nausėda po susitikimo su naująja generaline prokurore sakė, kad N.Grunskienė turi visas reikalingas prielaidas prisidėti prie Lietuvos visuomenei aktualių problemų sprendimo.

„Sustiprinti Lietuvos prokuratūros profesinį prestižą, įvaizdį. Išjudinti tam tikras problemas, kurios sunkiai sprendžiamos eilę metų ir sustiprinti tas tendencijas, kurios buvo pozityvios Generalinės prokuratūros veikloje“, – kalbėjo prezidentas.

Anot prezidento, šiuo metu visuomenė labiausiai stokoja teisingumo jausmo.

„Generalinės prokuratūros vaidmuo čia labai svarbus“, – pažymėjo prezidentas.

„Geriausias kriterijus po penkerių metų, kai bus vertinamas jūsų darbas bus štai toks: jeigu tuometinis prezidentas norės jus pasiūlyti antrai kadencijai, o tuometinis Seimas absoliučia balsų dauguma priims ir patvirtins jūsų kandidatūrą“, – sakė G.Nausėda.

LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentas priėmė generalinės prokurorės Nidos Grunskienės priesaiką
LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentas priėmė generalinės prokurorės Nidos Grunskienės priesaiką

Pati N.Grunskienė sakė, kad jai labai svarbu, jog žmonės prokuratūrą matytų kaip stiprią, teisingą ir atvirą instituciją, kur dirba profesionalūs ir savo darbui atsidavę prokurorai.

„Nuo to, kaip dirba prokurorai, kaip operatyviai ir kokybiškai atliekami ikiteisminiai tyrimai, kaip profesionaliai ir principingai palaikomas valstybinis kaltinimas ir ginamas viešasis interesas teismuose, priklauso ne tik atsakomybės už nusikaltimus neišvengiamumas ar adekvatus turtinės ar neturtinės žalos atlyginimas nukentėjusiesiems, nuo prokuroro darbo nemaža dalimi priklauso, kaip žmonės vertins savo valstybę, ar joje jausis saugiai“, – sakė generalinė prokurorė.

Penkerių metų kadenciją pradedanti generalinė prokurorė taip pat žadėjo užtikrinti trumpą ikiteisminių tyrimų trukmę ir kokybišką valstybinio kaltinimo palaikymą teismuose bei sakė besistengsianti, kad visuomenė ir žiniasklaida gautų kiek įmanoma daugiau informacijos apie vykdomus ikiteisminius tyrimus ir juose priimtus sprendimus.

VIDEO: Generalinės prokurorės N.Grunskienės komentarai po susitikimo su G.Nausėda

„Jei užsitęsia ikiteisminiai tyrimai, manau, visuomenė turi teisę žinoti, dėl kokių priežasčių tie tyrimai tebevyksta ir kodėl juose nėra priimamas vienoks arba kitoks sprendimas“, – sakė ji.

Paklausta apie savo pirmtako Evaldo Pašilio ateitį, N.Grunskienė paminėjo, kad jis jau pasitraukė iš prokuratūros.

Pastaruosius septynerius metus Panevėžio apygardos prokuratūrai vadovavusi N.Grunskienė generalinio prokuroro poste pakeičia gruodžio 29 dieną savo penkerių metų kadenciją baigusį Evaldą Pašilį.

Karjerą N.Grunskienė pradėjo 1992 metais Kupiškio rajono apylinkės prokuratūroje, 1998 metais perėjo į Panevėžio apygardos prokuratūrą ir čia kilo karjeros laiptais.

Per 28-erius metus einant prokurorės pareigas, dešimt metų ji praleido Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriuje.

Teisininkės išsilavinimą N.Grunskienė įgijo Vilniaus universiteto Teisės fakultete.

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu. Jo kadencija – penkeri metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius