-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 07 15

„Prisikėlėliai“ skyla

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcija – ant skilimo ribos. Šeši frakcijos nariai trečiadienį sustabdė savo narystę frakcijoje, tačiau nesitraukia iš valdančiosios daugumos.
Arnas Valinskas
Seimo vadas A.Valinskas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Narystę sustabdė parlamentarai Dainius Budrys, Vincas Babilius, Asta Baukutė, Inga Valinskienė, Antanas Nedzinskas ir Arūnė Striblytė.

TPP frakcijos seniūnas Laimontas Dinius teigė gavęs tik šių narių pasitraukimo raštus.

L.Dinius teigė, kad frakcija nesutaria ne tik dėl ministrų kandidatūrų. „Tai ne pirmas kartas, ir aš tikrai manau, kad tai nebus partijos kažkoks skilimas“, – teigė L.Dinius.

Jis patvirtino, kad anksčiau dalis TPP narių svarstė galimybę kurti naują frakciją Seime, tačiau pridūrė, kad ši iniciatyva buvo numarinta.

Partiečiams - A.Valinsko kaltinimai

Tuo metu Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas žurnalistams užsiminė, kad narystę sustabdė 8 žmonės. Be minėtų šešių, tai A.Valinskas ir neseniai prie frakcijos prisijungęs Valdemaras Valkiūnas. Tiesa, pastarasis oficialiai nė nebuvo priimtas į frakciją.

A.Valinskas negailėjo kritikos L.Diniaus „pusėje“ likusiems parlamentarams.

„Tai nereiškia išėjimo. Tai yra normalus požiūris, kad nebūtų frakcijoj žmonių, kurie atėjo paversti valstybę į UAB, arba vieną ar kitą ministeriją. Mūsų partija atėjo ne postų užimti, o dirbti <...> galbūt kažkam atrodo kitaip. Laikas tai permąstyti“, – kalbėjo A.Valinskas.

TPP frakcija turi 19 narių. Naujai frakcijai Seime įkurti užtenka 6 parlamentarų.

Neoficialiomis žiniomis, ginčus TPP frakcija bandys spręsti šiandien vyksiančiame frakcijos posėdyje.

A.Kubilius: koalicija nesugrius

Laikinasis premjeras Andrius Kubilius bruzdėjimus TPP frakcijoje vadina brendimu ir lygina su „Tėvynės sąjungos“ susijungimu su krikdemais prieš dešimtmetį. Tačiau jis teigia tikįs, jog TPP susitaikys ir koalicija dėl to nesugrius.

„Tikiu, kad mes sėkmingai jį išlaikysime ir po to būsime stipresni ir pajėgesni veikti dar efektyviau, nedaryti tų klaidų, apie kurias čia kalbama, ir mažiau blaškytis“, – teigė A.Kubilius.

Paklaustas, kaip elgsis, jei TPP frakcijai nepavyks susitaikyti, laikinasis premjeras šyptelėjo ir pacitavo kareivio Šveiko žodžius: „Negali būti taip, kad nebūtų kaip nors.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius