Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 17

Prisimins istorinius žygius

Kaune įsikūręs Lietuvos Aviacijos muziejus ir S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas šiandien bus pilnas aviatorių.
„Lituanica“  lėktuvo modelis
„Lituanica“ lėktuvo modelis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Aviacija Muziejus

Kartu su visuomene jie minės garsių lakūnų – Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žygdarbį, ANBO eskadrilės skrydį virš Europos bei pagerbs „Baltijos skrydžio 2009“ dalyvius.

Nuo 15 val. Aviacijos muziejaus konferencijų salėje visi norintys galės pamatyti filmą apie S.Dariaus ir S.Girėno skrydį per Atlantą, kurį lakūnai pradėjo 1933 metų liepos 15 dieną, taip pat išgirsti aviacijos istoriko Gyčio Ramoškos pasakojimą apie 1934 metais vykusį ANBO skrydį aplink Europą, jo kolega, aviacijos istorikas Eugenijus Raubickas aptars Daliaus Liekio surengtą skrydį aplink Baltijos jūrą. Šio skrydžio dalyviai pasidalins savo įspūdžiais: pasakos, rodys skaidres. 

Antroji renginio dalis persikels į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą. 17 val. sklandytojai čia demonstruos istorinių sklandytuvų galimybes. Senovinių sklandytuvų klubo įkūrėjas, sklandytojas Benvenutas Ivanauskas pristatys senovinį sklandytuvą „Olimpia“. Šis sklandytuvas itin retas – pasaulyje jų buvo pagaminta vos 8. O iki šių dienų išliko tik 3. Lietuvoje „Olimpia“ sklandytojai skraidė prieš 46 metus. Renginio žiūrovai galės pamatyti ir kito reto sklandytuvo – dviviečio „Bergfalke III“ – galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius