Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 07

Prisimins poetą J.Strielkūną

Trečiadienio vakarą Klaipėdos I. Simonaitytės bibliotekos vidiniame kiemelyje vyks poezijos ir muzikos valanda, skirta Jonui Strielkūnui atminti.
Jonas Strielkūnas
Jonas Strielkūnas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Anot žinovų, J. Strielkūnas buvo vaikščiojanti enciklopedija – bene vienintelis žmogus, kuris perskaitydavo absoliučiai visą poeziją ir didžiąją dalį prozos, kuri išeina Lietuvoje. Jis tobulai išmanė visą rusų poezijos klasiką ir ją vertė.

J.Strielkūnas gimė 1939 metais Biržų rajone, baigė Vabalninko vidurinę mokyklą. Dirbo Vabalninko laikraščio redakcijoje, daug metų – savaitraščio „Literatūra ir menas“ redakcijoje. Eilėraščius spausdinti pradėjo 1958 m., daugelis jų tapo dainomis. Išleido 13 knygų.

„Prisimenu jį, be abejo, šiltai, su didžiuliu gailesčiu, kaip labai savitą, daugelio mylimą žmogų. Kai aš sakau tuos žodžius, jaučiu lyg su manimi kartu juos kartoja labai daug žmonių, nuo Vabalninko, Panevėžio iki Vilniaus. Visi, kurie turėjo laimę pažinti, bendrauti, kalbu už daugelį ar už visus, kurie pažinojo Joną Strielkūną. Ne tik žmogų, bet ir didelį poetą, vieną iš didžiųjų Lietuvos lyrikų“, – sakė literatūrologė Viktorija Daujotytė-Pakerienė, prieš porą metų parašiusi apie jį monografiją „Gyvenimas prie turgaus“.

Poezijos vakaras I.Simonaitytės bibliotekoje vyks trečiadienį, 17 val. Dalyvaus aktorė Olita Dautartaitė ir saksofonininkas Laimonas Urbikas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius