Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

Prisipažinę, kad klastojo parašus, buvę Arūno Valinsko štabo nariai susirado laiduotojus

Trys buvę parlamentaro Arūno Valinsko rinkimų štabo darbuotojai, kurie prisipažino, kad klastojo parašus per prezidento rinkimus, penktadienį į teismą atsivedė laiduotojus.
Partijos lyderis Arūnas Valinskas
Partijos lyderis Arūnas Valinskas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Už Dainių Stelmoką sutiko laiduoti Tautos prisikėlimo partijos (TPP) narys, kultūros ministro patarėjas Imantas Melianas, už Justiną Daubarą – žmona Diana, už Ingridą Jočienę – sutuoktinis Stanislovas.

Tuo metu parašų klastojimu kaltinamas, bet neprisipažinęs štabo vadovas Fabijoniškių mokyklos direktorius Vytas Karsokas laiduotojo į teismą neatsivedė, nes neprisipažinęs asmuo negali būti atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Generalinės prokuratūros prokuroras Aidas Mažeika po teismo posėdžio žurnalistams sakė, kad šeimos nariai yra tinkami asmenys tapti laiduotojais.

„Laiduotojo funkcijos yra daryti teigiamą poveikį nuteistajam, tiksliau asmeniui, kuriam bus nutraukta byla. Kas kitas gali daryti geresnį poveikį nei nuolat šalia būnantis žmogus? Kaip tik abejonių kelia laiduotojai, kurie su asmeniu susitinka vieną kartą į mėnesį“, – svarstė prokuroras.

Buvę A.Valinsko rinkimų štabo nariai D.Stelmokas, J.Daubara ir I.Jočienė yra prisipažinę, kad 2009 metų balandžio 1-ąją Seimo Konstitucijos salėje klastojo parašus ir į parašų rinkimo lapus įrašė išgalvotus žmones. Iš viso jie esą suklastojo apie 700 parašų.

Parašai klastoti, kad tuometinis Seimo pirmininkas, TPP lyderis A.Valinskas galėtų dalyvauti prezidento rinkimuose.

A.Valinskas surinktus parašus įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai, bet netrukus atsiėmė savo kandidatūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius