-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 02 /14:24

Pristatyta atsinaujinusi „Lietuvos energija“

Antradienį Elektrėnuose žurnalistams pristatyta naujoji bendrovė „Lietuvos energija“, kuri buvo sukurta restruktūrizavus „Lietuvos energiją“ ir jos antrinę įmonė Lietuvos elektrinę.
„Lietuvos energija“
„Lietuvos energija“ / L+ nuotr.

Pirmadienį buvo pranešta apie įmonių gupės „Lietuvos energija“ ir jos antrinės įmonės Lietuvos elektrinė baigtą pertvarką. Naujai suskurta įmonė „Lietuvos energija“ perėmė „Lietuvos energijos gamybos“, Lietuvos elektrinės, Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės ir Kauno hihroelektrinės  turtą, teises ir pareigas.

„Užbaigėme ilgą restruktūrizacijos procesą. Pagrindinė priežastis – trečiojo energetikos paketo įgyvendinimas. Struktūriniai pokyčiai pasibaigė, tačiau gamybos efektyvinimo pokyčiai tęsiasi“, – žurnalistams sakė „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

„Lietuvos energijoje“ dabar dirba 501 darbuotojas. Vienas svarbiausių bendrovės iššūkių artimiausiu metu yra elektros energijos rinkos vystymas regione: „Baltijos šalių elektros rinkos integravimas yra vienas strateginių Europos Sąjungos (ES) energetinės politikos prioritetų, o atsiradus jungtims su Švedija ir Lenkija rinka dar labiau išsiplės. Sėkmingam darbui bus būtinas rinkos mechanizmų suvokimas ir atitinkamos specialistų kompetencijos. Tad artimiausiu metu bendrovės laukia rimtas pasirengimas, kurio darbai jau yra pradėti“, - teigė D.Misiūnas.

Bendrovės buvo pertvarkytos vykdant ES III energetikos projekto paketo reikalavimus – padalinti energetikos sektorių į keturias dalis (energijos gamybos, perdavimo, skirstymo, sektoriaus įmonių aptarnavimo).

Pernai AB Lietuvos elektrinė kartu su „Lietuvos energija“ uždirbo per 50 mln. Lt grynojo pelno. Investicijoms, energetikos objektų atnaujinimui ir naujų objektų statybai buvo skirta beveik 73 mln. Lt.

Restruktūrizuota valstybės įmonė „Lietuvos energija“ savo akcijomis biržoje turėtų pradėti prekiauti jau šių metų rugsėjo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius