Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 30

Pristatyta Egidijaus Bieliūno kandidatūra į ES Bendrojo Teismo teisėjus

Seimui siūloma pritarti Egidijaus Bieliūno kandidatūros siūlymui į Europos Sąjungos (ES) Bendrojo Teismo teisėjus.
Egidijus Bieliūnas
Egidijus Bieliūnas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Teisingumo ministerijai buvo persiųstas ES Tarybos generalinio sekretoriaus šių metų kovo 21 d. raštas dėl sutarties dėl ES veikimo 255 straipsnio, komiteto nepalankios nuomonės dėl Lietuvos Respublikos pateiktos A. Dambrauskaitės kandidatūros į ES Bendrojo Teismo teisėjo pareigoms užimti. Atsižvelgiant į tai, Ministro Pirmininko potvarkiu sudaryta tarpžinybinė darbo grupė organizavo pakartotinę pretendentų teisėjo pareigoms ES Bendrajame Teisme užimti atranką. Darbo grupė, įvertinusi pretendentų dokumentus, balsų dauguma nusprendė rekomenduoti Vyriausybei E. Bieliūno kandidatūrą į ES Bendrojo Teismo teisėjus“, – pristatydamas projektą sakė J. Bernatonis, pasak kurio, tai jau šeštas atvejis, kai buvo nepritarta valstybės teikiamai kandidatūrai į teisėjus.

„Ta neigiama nuomonė buvo išreikšta dėl mūsų kandidatės, sakyčiau, jaunumo, nes buvo pasakyta, kad po 3–4 metų, dirbant tokiose pareigose, kaip dabar, ji galėtų pretenduoti“, – pabrėžė ministras.

Po kandidato pristatymo numatyti jo susitikimai su frakcijų atstovais ir pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtu Europos reikalų komitetu. Klausimą plenariniame posėdyje numatyta svarstyti birželio 11 d.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius