Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 03

Pristatyta monografija „Architektas Alfredas Gytis Tiškus“

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities antradienį Viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje visuomenei pristatė ką tik išleistą monografiją „Architektas Alfredas Gytis Tiškus“.
Monografija „Architektas Alfredas Gytis Tiškus“
Monografija „Architektas Alfredas Gytis Tiškus“ / Organizatorių nuotr.

Knygoje – vieno iškiliausių uostamiesčio architektų, įvertinto auksiniu Lietuvos architektūros riterio ženklu, Klaipėdos miesto garbės piliečio regalijomis, darbų, kūrybos ir gyvenimo apžvalga. Jos autoriai – rašytoja Nijolė Kepenienė ir architektūrologas Vaidas Petrulis.

LAS Klaipėdos apskrities organizacijos pirmininkė Ramunė Staševičiūtė pirmąją organizacijos pastangomis išleistą knygą vertina kaip itin reikšmingą.

„A. G.Tiškaus ir jo kolegų įgyvendinti projektai – tai pokario Klaipėdos raidos istorija. Kiekvienam, kas domisi uostamiesčio praeitimi, turbūt bus įdomu sužinoti, kaip ir kodėl Klaipėda tapo raudonų plytų miestu, kokiom aplinkybėm gimė vienas ar kitas žinomas pastatas, kokiomis sąlygomis dirbo to meto miesto veido kūrėjai“,- sakė R.Staševičiūtė.

Knygos autorė N.Kepenienė monografiją „Architektas Alfredas Gytis Tiškus“ pavadino kūrybiniu išbandymu.

„Tai buvo beveik žurnalistinis darbas. Per gana trumpą laiką teko pakalbinti daugybę su knygos herojumi susijusių žmonių ir taip iš daugybės interviu, prisiminų sudėlioti kuo visapusiškesnį  įdomios asmenybės  portretą. Pati Alfredo Gyčio Tiškaus nepažinojau. Žinoma, gaila, bet galbūt ši aplinkybė ir leido perteikti kuo objektyvesnį  kūrėjo portretą“,- apie knygos gimimą pasakojo N.Kepenienė.

Monografija iliustruota gausia A.G.Tiškaus šeimos archyvo medžiaga. Visuomenei pristatyti architekto paveikslai, realizuotų ir neįgyvendintų projektų brėžiniai, kai kurie jo rankraščiai. Beje, knygos autoriams vieną iš asmeninių laiškų leido paviešinti ir aktorė Gražina Balandytė, kurią su A.G.Tiškumi siejo nuoširdi draugystė, užsimezgusi dar mokykloje.

600 egzempliorių tiražu išleista monografija „Architektas Alfredas Gytis Tiškus“ platinama LAS Klaipėdos apskrities organizacijoje.

Per pristatymo renginį knygų komplektai  įteikti visoms miesto ir apskrities bibliotekoms. „Alfredo Gyčio Tiškaus projektai  įgyvendinti ne tik Klaipėdoje, bet ir kituose Lietuvos bei krašto rajonuose. Norime, kad apskrities visuomenė pažintų ir prisimintų šį kūrėją“,- sakė R.Staševičiūtė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius