-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 03

Pristatytas lietuviškos Pasaulio jaunimo dienų himno versijos klipas

Šių metų vasarą Krokuvoje vyks XXXI Pasaulio jaunimo dienos. Jų tema: „Palaiminti gailestingieji, nes jie susilauks gailestingumo“ (Mt 5, 7).
Pristatytas lietuviškos pasaulio jaunimo dienų himno versijos klipas.
Pristatytas lietuviškos pasaulio jaunimo dienų himno versijos klipas. / Stop kadras

Šių metų Jaunųjų šventės himnas – giesmė „Palaiminti gailestingieji“, kurią sukūrė lenkų kompozitorius Jakubas Blychažas. Viso pasaulio bendruomenės pristato šios giesmės versijas savo kalbomis.

Vilniaus jaunimo iniciatyva buvo sukurta lietuvių-lenkų versija. Singlo premjera įvyko 2015 m. gruodžio 8-ąją – Gailestingumo metų pradžios dieną. O sekmadienį, per Dievo Gailestingumo šventę, pristatomas giesmės vaizdo klipas.

VIDEO: Pristatytas lietuviškos pasaulio jaunimo dienų himno versijos klipas.

„Tai Vilniuje viskas prasidėjo. Tai čia buvo nutapytas pirmasis paveikslas „Jėzau, pasitikiu Tavimi“ – 1934 m. pagal šv. sesers Faustinos Kovalskos nurodymus jį nutapė dailininkas Eugeniušas Kazimirovskis. Šiuo metu paveikslas yra Vilniaus Gailestingumo šventovėje. Tai Vilniuje buvo padiktuotas Gailestingumo vainikėlis – namelyje, kuriame gyveno šv. sesuo Faustina, Antakalnyje. Vilniuje turime ir stebuklingąjį Gailestigumo Motinos paveikslą – Aušros Vartų koplyčioje.

Vaizdo klipe, kaip teigiama išplatintame pranešime, parodytos šios vietos. „Jos mums – labai svarbios. Norėjome, kad su jomis susipažintų arba jas prisimintų ir visi tie, kurie žiūrės šį vaizdo klipą. Kad suvoktų, jog būtent Vilnius yra Dievo Gailestingumo lopšys“, – sakė Lukas Kaminskis, Vilniaus universiteto studentas, Pasaulio jaunimo dienų himno lietuvių-lenkų versijos idėjos autorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius