-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 07

Pristatytas namo, sukėlusio Žiežmarių gyventojų protestus, projektas

Antradienį Kaišiadorių rajono savivaldybės interneto puslapyje buvo paviešintas namo, pastarosiomis dienomis sukėlusio didžiulį Žiežmarių gyventojų pasipiktinimą, projektas. Jo rengėjai pasidalino ir būsimųjų grupinio gyvenimo namų, kuriuose gyvens 10 neįgaliųjų, nuotraukomis.
3
Būsimieji grupinio gyvenimo namai Lauko gatvėje

Į būsimą namą Lauko gatvėje Strėvininkų socialinės globos namai ketina atkeldinti 10 protinę ir psichinę negalią turinčių neįgaliųjų. Dėl to praėjusią savaitę miestelyje kilo didelis skandalas.

Antradienį buvo viešai paskelbtas namo projektas su tiksliais brėžiniais, paaiškinimais ir nuotraukomis. Namo paskirtis, kaip prieš tai akcentavo ir Strėvininkų socialinės globos namų vadovas K.Jakelis, nurodyta kaip gyvenamasis vieno buto ir vieno aukšto namas. Jį projektavo UAB „AV projektavimo studija“, o darbams vadovavo architektas Vidas Stalaučinskas.

Būsimieji grupinio gyvenimo namai Lauko gatvėje
Būsimieji grupinio gyvenimo namai Lauko gatvėje

Projekto plane skelbiama, kad visą parą name budės socialinis darbuotojas, o dienos metu socialinių darbuotojų bus daugiau. Būtent šis aspektas kėlė didelį nerimą Lauko gatvės gyventojams, kurie baiminosi, kad protinę ir psichinę negalią turintys žmonės bus neprižiūrimi ir kels pavojų kaimynams.

Pasak projekto vadovo, pastate bus įrengti dešimt kambarių – po vieną kiekvienam neįgaliajam. Taip pat name bus svetainė, valgomasis, virtuvė, trys tualetai, dušai, pagalbinė ruošos patalpa, socialinio darbuotojo patalpa.

Skelbiama, kad žemės sklypą planuojama aptverti ažūrine tvora, kieme bus įrengtos šešios automobilių stovėjimo vietos.

Projekto rengėjai pabrėžia, kad visuomenė iki šiol gali teikti savo pasiūlymus projektuotojui, taip pat patogiu metu kviečia vietinius gyventojus susipažinti su projektu, susitikti ir pasikalbėti.

15min primena, kad antradienį, po viešo žurnalistės D.Žeimytės-Bilienės ir jos vyro, paralimpinio čempiono M.Biliaus, laiško į Žiežmarių istoriją sureagavo ir premjeras S.Skvernelis, sakydamas, kad kurstoma neapykanta neįgaliųjų atžvilgiu yra netoleruotina. Vėliau savo poziciją išdėstė ir prezidentas G.Nausėda, akcentuodamas tai, kad silpnesnieji šalyje turi būti apginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius