-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 17

Pritarta šiukšlių išvežimo kainų kėlimui Kaune

Kauno miesto taryba antradienį patvirtino aukštesnes šiukšlių išvežimo kainas. Jos įsigalios kitų metų kovą. Tiesa, kai kurie tarybos nariai kėlė klausimą, kokia iš to nauda miestui ir ar taip paprasčiausiai nedidinamas „Kauno švaros“ pelnas.
Vilniaus regiono komunalinių atliekų mechaninio biologinio apdorojimo gamykla
Atliekos/ Asociatyvi nuotr. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Savivaldybė skaičiuoja, jog jos gyventojams didės apie 16 proc. Tai vienam butui, priklausomai nuo sutarties tipo ar buto ploto reikš nuo keliasdešimties centų iki daugiau kaip euro augimą.

„Kaina didinama iš tiesų visiškai ne dėl miesto sprendimų, bet dėl, kaip žinote, valstybinio mokesčio už taršą, už vežimą į sąvartynus ir už deginimą: deginimo kainos padidėjimas ir deginimo kiekiai padidėję“, – tarybos posėdyje sakė savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Savivaldybė anksčiau pranešė besitikinti, jog visoje Lietuvoje nuo 5 iki 27,5 euro padidinus taršos mokestį už atliekų šalinimą sąvartynuose, kauniečiams kainos kilimas bus vienas mažiausių šalyje.

Pasak savivaldybės, gyventojai sutaupyti gali atliekas labiau rūšiuodami.

Konservatorius Vygantas Gudėnas kritikavo, jog tokiu sprendimu didinamas pelnas „Kauno švarai“.

„Keistas dalykas, tas didinimas. Davėme teritoriją deginimui atliekų įmonei, dabar dar primokėsim – 27,5 euro už toną, o atgal negausim jokios grąžos. Didinam “Kauno švaros„ 300 tūkst. eurų pelną? Pridėsim dar milijoną? Valdytojai nepasprogs? Tuštiname gyventojų kišenes. Kokią naudą gaus Kaunas iš atliekų?“, – teiravosi V.Gudėnas.

Posėdį koordinavęs „Vieningo Kauno“ narys Andrius Palionis priminė, kad viskas daroma dėl keičiamos valstybės politikos. Vilniuje, anot jo, tos kainos auga 40 proc., Kaune – tik 16 proc., tad ar tai yra blogai?

Šis sprendimas įsigalioja 2020 metų kovo 1 dieną.

Atliekų išvežimas brangsta ir Vilniuje. Sostinės taryba rugsėjį yra pritarusi, jog kaina gyventojams kiltų 38 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius