-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 30

Pritarta vaikų psichologų etatų steigimui teismuose

Penktadienį vykusiame Teisėjų tarybos posėdyje buvo pakartotinai svarstomas psichologų pareigybių steigimo teismuose klausimas, teigiama išplatintame Nacionalinės teismų administracijos pranešime spaudai. Atsiradus papildomam šių etatų finansavimui, Teisėjų taryba vienbalsiai pritarė penkių kvalifikuotų psichologų etatų įsteigimui visuose apygardų teismuose ir psichologų dalyvavimui vaikų apklausose.
Psichologinių problemų turintys vaikai gali nebesulaukti pagalbos telefonu ar internetu.
Vaikas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mes ir anksčiau šiai idėjai pritarėme, tačiau tai padaryti pačių teismų sąskaita buvo neįmanoma. Atsiradus finansavimui, šią pareigą prisiimame“, – posėdyje teigė Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius. Naujovei vienbalsiai pritarė visi apygardų teismų pirmininkai.

„Šiuo metu teismuose yra trys tūkstančiai bylų, kuriose nukentėjusieji – nepilnamečiai. Šių asmenų apklausose psichologai dalyvauja gana retai, dėl ko nukenčia vaiko interesai. Manau, kad tokių bylų skaičius nemažės, todėl noriu padėkoti teisėjų korpusui už dėmesį šiai problemai“, – teigė posėdyje dalyvavusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė. Kontrolierė pabrėžė, kad jos vadovaujamai įstaigai svarbiausia vaikas ir jo interesai, tačiau taip pat norima palengvinti ir teisėjų darbą. „Siekiame, kad vaikai būtų apklausiami profesionaliai ir tik vieną kartą. Taip būtų ne tik užtikrinamos vaikų teisės, bet ir prisidedama prie spartesnio bylų nagrinėjimo“, – posėdyje teigė E.Žiobienė. 

Finansavimas psichologų etatams teismuose turėtų būti skiriamas nuo 2012 m. sausio 1 d., teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius