2009 10 30

Pritarta vandenvietės uždarymui

Klaipėdos tarybos posėdyje vakar virė aršios diskusijos dėl antrosios miesto vandenvietės uždarymo.
Vanduo klaipėdiečiams tiekiamas iš dviejų vandenviečių, dar viena buvo užkonservuota jau nuo 2005-ųjų.
Vanduo klaipėdiečiams tiekiamas iš dviejų vandenviečių, dar viena buvo užkonservuota jau nuo 2005-ųjų. / 15min nuotr.
Temos: 1 Vanduo

Miesto centre tarp Ryšininkų, Paryžiaus Komunos ir Komunarų gatvių esanti geriamojo vandens vietovė yra užkonservuota jau nuo 2005 metų. Vandenvietės naudojimo galimybių studija parodė, kad ją tikslinga yra uždaryti, o pastatus parduoti. Klaipėdoje žmonėms vanduo tiekiamas iš pirmosios ir trečiosios vandenviečių.

„Studija parodė, kad šios dvi vandenvietės miesto gyventojų poreikius patenkins dar 20-30 metų. O nebeveikiančios antrosios vandenvietės išlaikymas kasmet mums kainuoja apie 100 tūkstančių litų“, – teigė bendrovės „Klaipėdos vanduo“, kurios pagrindinis akcininkas yra uostamiesčio savivaldybė, generalinis direktorius Leonas Makūnas.

Buvo siūlyta objektą uždaryti, o 2,8 ha teritorijoje esančius pastatus parduoti. Už juos, anot L.Makūno, galima gauti apie 10 mln. litų. Pasak generalinio direktoriaus, jei reikėtų vėl paleisti šią vandenvietę, tai pareikalautų apie 45 mln. litų, nes vanduo čia nebeatitinka higienos reikalavimų.

Uždarymo projektas ketvirtadienį buvo pateiktas Klaipėdos tarybai, nes toks žingsnis gali būti daromas tik su politikų palaiminimu. Kartą šis klausimas jau buvo svarstytas tarybos posėdyje, tačiau tąsyk projektui nebuvo pritarta.

Pažėrė nuogąstavimų

Ne visi tarybos nariai sutiko pritarti likvidavimui ir vakar vykusio posėdžio metu. Kai kurių politikų teigimu, problemų galėtų kilti tada, jei būtų užterštas vanduo kurioje nors iš likusių dviejų vandenviečių. Neaišku, kaip tada gyventojai būtų aprūpinami vandeniu, jei nebeliktų antrosios vandenvietės. Tačiau L.Makūno teigimu, dėl to keblumų nekiltų.

Politikams abejonių kėlė ir tai, ar sunkmečiu pavyktų parduoti vandenvietės statinius. Tuo tarpu teritoriją pasiūlyta palikti naudoti visuomenės reikmėms.

Po ilgų diskusijų vis dėlto taryboje buvo pritarta antrosios vandenvietės uždarymui. Už balsavo 20, prieš – 8 politikai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius