-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 26

Pritrūko lėšų avijaučio „nuotakai“ pargabenti

Zoologijos sodo darbuotojai prašo kauniečių pagalbos – jie pritrūko lėšų, reikalingų, kad į Kauną iš Olandijos būtų pargabenta avijaučio „nuotaka“.
5 metų avijautis, gyvennatis Kaune, laukia naujos bičiulės iš Olandijos.
5 metų avijautis, gyvennatis Kaune, laukia naujos bičiulės iš Olandijos. / R.Jautakienės nuotr.

Šiuo metu Lietuvos zoologijos sode gyvena 3 avijaučiai: patinas Mochatus ir dvi patelės Milulytė ir Janė. Atsižvelgiant į tai, kad avijaučiai nelaisvėje gyvena iki 23 metų, šios dvi patelės yra jau garbingo amžiaus – 15 ir 21 metų. Jos jau negali susilaukti palikuonių, o patinas yra jaunas – 5 metų – todėl jam buvo parinkta pora iš Olandijos. Nors olandai avijaučio patelę dovanoja be jokio atlygio, Kauno zoologijos sodas negali jos parsigabenti dėl lėšų trūkumo.

Šis gyvūnas labai reikalingas zoologijos sodui, tačiau dėl dabartinės lėšų stokos, pargabentį jį į Lietuvą įstengtume tik rudenį, – sakė R.Jautakienė

„Šis gyvūnas labai reikalingas zoologijos sodui, tačiau dėl dabartinės lėšų stokos, pargabentį jį į Lietuvą įstengtume tik rudenį. Avijaučių poravimosi metas – liepos-rugpjūčio mėn., todėl mums labai aktualu, patelę parsivežti dar pavasarį. Olandijoje ši patelė laikoma bendroje bandoje ir gali susiporuoti su savo tėvu, nes Kerkradės zoologijos sodas neturi galimybes atskirti gyvūnų“, – sakė Lietuvos zoologijos sodo vyriausioji vadybininkė Rasa Jautakienė.

Skubėti reikia ir dėl oro sąlygų – patelę būtinai reikia atsigabenti iki gegužės mėnesio, nes vėliau transportuoti šį gyvūną jau bus per šilta. Kelionės šiltuoju metų laiku avijautė gali neatlaikyti ir nugaišti.

„Dėl visų šių priežasčių norime kreiptis į įmones ir žmones, pagal savo galimybes galinčius paremti ir prisidėti finansiškai prie avijaučio patelės parvežimo į Lietuvą“, – sakė R.Jautakienė.

Visi norintys padėti pargabenti avijaučio patelę į Kaune įsikūrusį zoologijos sodą, gali skambinti tel. Kaune 33 25 40, 8 686 87085 arba rašyti elektroninį laišką adresu r.jautakiene@zoosodas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius