TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 03 22

Privačių gydymo įstaigų atstovai: susitikimas su Vyteniu Andriukaičiu buvo dialogo imitacija

Du mėnesius sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio audiencijos laukę privačių sveikatos įstaigų vadovai vakar pagaliau pateko pas ministrą. Tačiau valandą trukęs susitikimas jokių apčiuopiamų rezultatų neatnešė – karingos retorikos neatsisakantis V. Andriukaitis ir toliau kalba apie privatininkų eliminavimą iš Lietuvos sveikatos apsaugos sistemos, teigiama privačių gydymo įstaigų atstovų išplatintame pranešime.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V. Andriukaitis pagaliau ryžosi susitikti su privačių gydymo įstaigų atstovais ir aptarti Lietuvos sveikatos sistemos reformavimo perspektyvas. Susitikime dalyvavo kone visų didžiausių privačių sveikatos priežiūros įstaigų ir asociacijų atstovai. Jie ministrui buvo suformulavę devynis klausimus, tačiau dauguma jų nesulaukė konkrečių atsakymų.

„Deja, tačiau ministro kalbų sukelta nežinia, kurioje atsidūrė privačiose sveikatos įstaigoje dirbantys žmonės ir čia besigydantys 900 tūkst. pacientų, nebuvo išsklaidyta. Vakarykštis susitikimas tėra dialogo imitacija. Siekiame tikro ir konstruktyvaus dialogo, į kurį būtų įtraukti visi, kam rūpi Lietuvos sveikatos sistema, o ne jo imitacijos“, – sako Liudvikas Borisevičius, Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos valdybos narys.

Pasak privačių sveikatos įstaigų atstovų, V. Andriukaičio pareiškimai, neva jis rado bendrą kalbą ir susitarimą su privačios sveikatos priežiūros įstaigomis, neatitinka tikrovės.

„Nuoširdžiai norėtume, kad tai būtų tiesa, tačiau iki šiol girdime tik niekuo nepagrįstus kaltinimus, kurie skaldo pacientus, gydytojų bendruomenę ir visą visuomenę. Per pastaruosius du mėnesius susidarė keista situacija. Žmonės, kurie darbuojasi Lietuvos sveikatos apsaugos sistemos labui, liko šios sistemos paraštėse – ministro įsakymu iš SAM Kolegijos buvo išmesti trisdešimties Lietuvos pacientų organizacijų atstovė ir Lietuvos gydytojų sąjungos atstovas“, − pastebi L. Borisevičius.   

Privačių sveikatos priežiūros įstaigų atstovai ministrui siūlo kurti tokį dialogo formatą, į kurį būtų įtraukti Lietuvos pacientų, Sveikatos apsaugos ministerijos, gydytojų, valstybinių ir privačių sveikatos priežiūros įstaigų atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius