Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 06

Privatininkų remontuojamas stadionas gyventojams uždarytas

Apgailėtinos būklės Vilniaus mokyklų sporto aikštynus sostinės savivaldybė pasiryžusi gelbėti pasitelkdama privačių įmonių lėšas. Tokia išeitis pasiūlyta V.Sirokomlės vidurinei mokyklai, kurios stadionas renovacijos nebuvo matęs daugybę metų. Tačiau nepatenkintųjų atsirado ir čia – pasipiktinimą dėl atimtos galimybės sportuoti pareiškė aplinkinių namų gyventojai.
Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinė mokyklos stadionas
Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinės mokyklos stadionas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min.lt redakciją pasiekė pasipiktinusio vilniečio laiškas, kuriame teigiama – V.Sirokomlės mokyklos stadione kaimynystėje gyvenantys žmonės čia sportavo 30 metų. O dabar stadionas buvo aptvarkytas, iš universalaus tapo futbolo stadionu ir gyventojai prarado galimybes jame sportuoti. Anksčiau juo esą mielai naudojosi tėvai su vaikais.

Vilniaus savivaldybės Švietimo skyriaus specialistai tvirtina, kad sostinės taryba dar kovo pradžioje priėmė sprendimą dėl stadiono Linkmenų g. 8 išnuomojimo ne konkurso būdu, pagal kurį V.Sirokomlės vidurinės mokyklos stadionas ir buvo išnuomotas viešajai įstaigai „Vilniaus futbolo fanų stadionas“. Tiesa, su sąlyga, kad nuomininkas stadioną rekonstruos ir į tai investuos ne mažiau nei 2 mln. Lt per penkerius metus.

Tam, kad išsaugotume turtą, rekonstruotas stadionas bus saugomas, patekimas į jo teritoriją ribojamas, – sakė G.A.Petronis.

Nuomininkai pagal sutartį privalo įrengti standartinio dydžio dirbtinės žolės dangos futbolo aikštę, bėgimo takus, vietas žiūrovams, apšvietimą, pastatyti konteinerinio tipo persirengimo patalpas žaidėjams, aptverti ir prižiūrėti teritoriją. Darbai stadione tebevyksta.

Mokykla stadionu gali naudotis nuo 8 iki 16 valandos. Vėliau juo naudotis turi teisę privati bendrovė.

Savivaldybės atstovai patvirtino – visiems norintiems gyventojams čia tikrai nebus leidžiama lankytis ir sportuoti. „Tam, kad išsaugotume turtą, rekonstruotas stadionas bus saugomas, patekimas į jo teritoriją ribojamas. Manome, kad, esant poreikiui, aplinkinių namų gyventojai, taip pat mokyklos bendruomenė, galėtų susitarti su mokyklos ir klubo administracija dėl galimybės sportuoti stadione. Be to, toks bendravimas būtų naudingas ir klubui. Pritrauktų futbolo mėgėjus, gal atsirastų ir bendravimo tradicijų. Taigi, visos kliūtis gali būti pašalintos bendraujant“, – įsitikinęs savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorius Gintaras Alfonsas Petronis.

Dar tik pristatydamas projektą V.Sirokomlės mokyklos stadioną išnuomoti privačiai bendrovei praeitą žiemą Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas kalbėjo, kad tai geriausias ir optimaliausias variantas savivaldybei, kuriai nereikės investuoti savo lėšų, kadangi ji jų paprasčiausiai neturi.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinės mokyklos stadionas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinės mokyklos stadione rekonstrukcija nebaigta.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Darbai stadione tebevyks
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Darbai stadione tebevyksta

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius