Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 11

Privatus detektyvas: politikai ir verslininkai naudojasi mūsų paslaugomis

Dienraščio „Vilniaus diena“ kalbintas privatus detektyvas teigia, kad seklių paslaugomis mūsų šalyje naudojasi bene visi lietuviško kapitalo verslo koncernai, jų paslaugų nevengia ir politikai.
Šnipinėjimas
Šnipinėjimas / Photos.com
Temos: 2 Verslas Paslaugos

Dienraščio „Vilniaus diena“ kalbintas privatus detektyvas teigė, jog mūsų šalyje privačių detektyvų firmų yra nemažai, tačiau jos slepiasi giliai pogrindyje. Joms darbo netrūksta. Anot detektyvo, bene visi lietuviško kapitalo verslo koncernai, išskyrus tą, kuris neseniai savo būstinę perkėlė iš provincijos į Vilnių, renka visą informaciją apie savo konkurentus, netgi tuomet, kai šie tiesiogiai nekonkuruoja.

Anot detektyvo, tuo siekiama išsiaiškinti politinį užnugarį, jų pagalbininkus teisėsaugos institucijose. Koncernų savininkams itin rūpi žinoti, kaip kur priimami sprendimai, pavyzdžiui, plėtros, politikų rėmimo.

Informacija neva renkama iš atvirų ir uždarų šaltinių, perkant ar šantažuojant personalą, naudojant specialiąsias priemones. Detektyvas tvirtino, kad verslo rykliai nori žinoti kuo daugiau konkurentų paslapčių, pradedant nuo santykių šeimoje, baigiant darbo reikalais. „Sekimo ir apsisaugojimo nuo jo priemonėms koncernai skiria šimtus tūkstančių litų“, – „Vilniaus dienai“ sakė privatus detektyvas .
Jo teigimu, detektyvai nori kuo mažiau reikalų turėti su politikais, mat šie nepatikimi, gali sulaužyti duotą žodį. Tai – visiška priešingybė verslininkams, kurie preciziškai laikosi duoto žodžio.

Anot detektyvo, politikai, norėdami pašnipinėti, tai daro per artimus pažįstamus, privačias detektyvų kontorėles, kur tikimybė, jog jų veiksmai iškils į viešumą, minimali. Kaip neįtikinamą istoriją jis pavadino atvejį, kai socialdemokratas Algirdas Butkevičius teigė partijos būstinėje radęs klausymosi aparatą.

Detektyvas teigė, kad po rudenį vykusių Seimo rinkimų formuojant valdančiąją koaliciją vienos partijos atstovas pageidavo užfiksuoti, kaip kitos partijos vienas iš vadovų išvykęs į užsienį smaginasi gėjų klubuose. Tačiau šio užsakymo įgyvendinti neva nepavyko. Tačiau, detektyvo teigimu, pavyko įgyvendinti kitą operaciją, kurios metu pavyko užfiksuoti, jog vienas aukštas pareigūnas yra biseksualus.

Anot vyro, šiuo metu privačių detektyvų paslaugos šalyje kainuoja apie 50-100 litų už valandą.

Tuo tarpu „Vilniaus dienos“ kalbintas „NDX energijos“ valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius teigė neturintis duomenų apie privačių detektyvų samdymus ir su tuo asmeniškai nesusidūręs. Jo teigimu, visa pati reikalingiausia informacija yra vieša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius