Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 28

Priverstinė šunų draugija

Į pajūrį atkeliavę poilsiautojai mėgaujasi saule ir gaivinančiu jūros vandeniu, tačiau kartu priversti kęsti ir keturkojų augintinių draugiją.
Poilsiautojai su savo augintiniais II Melnragėje – įprastas vaizdas.
Poilsiautojai su savo augintiniais II Melnragėje – įprastas vaizdas. / B.Giedraitės nuotr.
Temos: 2 Paplūdimys Šuo

Nepaisant to, kad šiuo metu  paplūdimiuose draudžiama dresuoti ir maudyti šunis bei kitus gyvūnus, nemažai žmonių savo augintinius atsiveda į paplūdimį. Nors ir buvo žadėta, šią vasarą nei Klaipėdoje, nei Nidoje neatsirado specialių paplūdimių žmonėms su keturkojais.
Anksčiau gyvūnų mylėtojai savo šunis vešdavosi prie jūros, kur yra mažiau poilsiautojų, kad nedrumstų kitų ramybės, dabar net ir II Melnragėje galima išvysti lakstančių keturkojų. Žmonės pradėjo vežtis savo augintinius net ir į tas vietas prie jūros, kur gausiausiai renkasi kiti poilsiautojai su šeimomis.

„Kai taip karšta, tai gyvūno kankinimas, juk galima jį palikti namie, jie ramiausiai ten miega. Aš pati turiu šunį, todėl man netrukdo kiti šuniukai, bet kalbant apie visumą... Juk jie šlapinasi, o netoliese kapstosi vaikai. Manau, nederėtų vestis savo augintinių į paplūdimį“, - savo požiūrį dėstė poilsiautoja Jolanta.

Teršia vandenį ir smėlį

Labiausiai augintiniais nepatenkinti žmonės, atvažiuojantys pailsėti su mažais vaikais.
„Per vieną dieną pastebėjome porą šunų: didelį, kitą mažiuką. Žinoma, mums tai nepatinka, juk šunys eina į tą patį vandenį ir tuštinasi ant smėlio, o kad kas baustų net nepastebėjome. Galėtų būti atskiras paplūdimys šeimininkams su jų augintiniais, juk ir gyvūnai nori atsivėsinti“, – sakė Birutė, poilsiauti atvykusi su šeima.

„Žinome, kad draudžiama į paplūdimį vestis šunis, bet atvažiavome poilsiauti ir nenorime savo gyvūno palikti namie. Važiuojame ten kur mažiau žmonių. Mes šunį laikome su pavadėliu, turime ir antsnukį. Mūsų gyvūnas protingas, savo gamtinius reikalus atlieka toliau miške. Žinoma, būtų labai gerai jei atsirastų šunų paplūdimys“, – „15min“ sakė  poilsiautoja Olga prie jūros atvykusi su savo šunimi.

Paklaustas, ar paplūdimyje pastebi daug žmonių su keturkojais, gelbėtoju dirbantis
Pavelas pastebėjo, kad dažniausiai žmonės čia atsiveda mažus šuniukus. Gelbėtojai, pamatę žmones su šunimis, juos tik įspėja, kad keturkojams čia ne vieta – nieko daugiau padaryti jie negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius