-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 29 /13:42

Pro Vakarų Lietuvą praūžusi audra vertė medžius

Antradienio naktį pro Klaipėdą praūžusi iš Vakarų Europos slenkanti audra didelių nuostolių nepridarė: nulaužti keli medžiai, uoste atsikabino vienas laivas.
Nulaužtas medis
Nulaužtas medis / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Kaip 15min.lt informavo budintys ugniagesiai, per naktį Klaipėdos regione nulaužti aštuoni medžiai. Teko vykti į vietą pašalinti juos nuo kelio. Daugiau vargo buvo Skuode, kur medis virto ant elektros laidų. „Kol kas duomenys suvedami, patirtų nuostolių įvardinti negalime“, – teigė ugniagesiai. 

Naktį iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto dispečerių jie gavo pranešimą apie Danės upėje atitrūkusį laivą. 24 metrų ilgio laivas buvo nutrūkęs nuo jį laikiusių trosų ir daužėsi į krantinę. Ugniagesiai laivą sugrąžino į vietą.

Uosto akvatorijoje vandens lygis buvo pakilęs pusmetriu, kurį laiką laivams neleista išplaukti iš uosto.

Vėjas pajūryje sustiprėjo po vidurnakčio. Vietomis gūsiai siekė ir 29 m/sek. Paryčiui vėjas aprimo ir 7 val. ryto jau siekė apie 17 m/sek.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Audros padariniai Klaipėdoje buvo operatyviai aalinami.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Audros padariniai Klaipėdoje buvo operatyviai šalinami.

Atnaujinta 8.43 val. Naktį kai kur Lietuvoje kilęs stiprus vėjus didelės žalos nepadarė, ypatingų įvykių nenutiko, antradienį BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje.

Naktį dalyje Lietuvos buvęs stiprus vėjas be elektros paliko 8,5 tūkst. gyventojų. Tikimasi, kad elektros tiekimas gyventojams bus atnaujintas artimiausiomis dienomis.

Per praėjusią parą ugniagesiai 15 kartų vyko į iškvietimus. Tuo metu nuo vidurnakčio antradienį – 21 kartą.

„Daugiausia iškvietimų buvo Vakarų Lietuvoje – Klaipėdoje, Telšiuose, Plungėje, Skuode“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Visuomenės informavimo ir analizės skyriaus darbuotoja Laura Valauskienė.

Anot jos, visi iškvietimai buvo susiję su vėjo nuverstų medžių šalinimu nuo važiuojamosios kelio dalies.

Nukentėjusių žmonių nebuvo.

Sinoptikai prognozavo, kad pirmadienio vakarą, pradedant vakariniais šalies rajonais, pietvakarių vėjas sustiprės nuo 15 iki 20 metrų per sekundę, naktį daugelyje šalies rajonų jis galėjo siekti 16-20, o vakariniuose rajonuose kai kur – ir 26 metrus per sekundę.

Antradienio dieną vėjas po truputį rims, tačiau gūsiai gali siekti 15-20 metrų per sekundę.

15min.lt skaitytojo nuotr./Vėjas nuvertė stendą prie Klaipėdos Akropolio.
15min.lt skaitytojo nuotr./Vėjas nuvertė stendą prie Klaipėdos „Akropolio“.

Atnaujinta 13.42 val. Dėl praėjusią naktį dalyje Lietuvos siautusio stipraus vėjo be elektros vis dar yra apie 8 tūkst. vartotojų. 

„12 val. situacija yra pakitusi, bet labai nedaug – be elektros dar vis apie 8 tūkst. “Lesto„ klientų“, – BNS sakė „Lesto“ Dispečerinio centro Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.  

Pasak jo, nuo ryto padėtis dažnai keitėsi – vieni elektros sutrikimai buvo likviduojami, tačiau atsirado naujų.

„Daugelį gedimų sutvarkėme, bet atsirado ir naujų. Vėjas nerimo. Pavyzdžiui, Utenos regione, kur ryte buvo ramu, vėliau atsirado sutrikimų – apie 1,3 tūkst. vartotojų neturi elektros“, – teigė E.Pareigis.

Daugiausia netekusių elektros vartotojų vis dar yra Klaipėdos ir Šiaulių regionuose – maždaug po 3 tūkst. žmonių.  Šiaulių regione daugiausia tokių vartotojų yra Mažeikių rajone: „Iš ryto buvo apie 700 gyventojų, dabar apie 2 tūkst.“.

E.Pareigis tikisi, kad elektros tiekimas bus atstatytas artimiausiomis dienomis.

„Jeigu vėjas rims, nesukels daugiau naujų gedimų, vidutinės įtampos gedimus, nes tai didžioji dalis elektros neturinčių klientų, tikimės sutvarkyti per šiandien, žemos įtampos tikrai – rytoj“, – BNS sakė E.Pareigis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius