-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 09

Probleminių rajonų verslininkams – geros naujienos

Vidaus reikalų ministerijai pavyko susitarti, kad iš Europos Sąjungos (ES) skiriamų lėšų probleminiuose šalies rajonuose būtų galima renovuoti ir tuos daugiabučius, kuriuose įsikūrę verslininkai, pranešė vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.
Daugiabutis
Daugiabučių renovavimas probleminiuose rajonuose turėtų netrukus įsibėgėti / 15min.lt nuotr.

„Problema iki šiol buvo ta, kad tuose regionuose daugiabučiai namai stovi centre, o jų pirmi aukštai išpirkti verslininkų. Todėl buvo kilusios didelės diskusijos su ES, ar jos fondo lėšų naudojimas nebus parama verslui. Derinome su įvairiomis institucijomis ir yra nuspręsta, kad ir tuose daugiabučiuose esančios negyvenamos paskirties patalpos – verslininkų užimamos patalpos – savivaldybių taryboms pritarus bus finansuojamas iš ES lėšų“, – antradienį žurnalistams sakė ministras.

Pasak jo, probleminiams rejonams, kurių Lietuvoje yra 14-a ir tarp kurių – Ignalinos, Skuodo, Akmenės, Šalčininkų, Kelmės rajonai  – ES padengs iki 80 proc. daugiabučio renovavimo išlaidų. 15 proc. šių išlaidų turės apmokėti daugiabučių gyventojai.

Šis projektas įgyvendinamas siekiant sumažinti regionų skirtumus. Iš viso šiam projektui 2007–2013 metų finansiniu laikotarpiu numatyta skirti 163,5 mln. litų. 
 

Pasak R.Palaičio, gavus minėtą leidimą, daugiabučių renovavimo procesas šalies probleminiuose regionuose turėtų sparčiai pajudėti į priekį. Jau patvirtintos lėšos ir pirmiesiems projektams: Druskininkų savivaldybei bus skiriama 734 tūkst. litų, Jonavos – 3,8 mln. litų.

Paramos norintys sulaukti minėtų rajonų gyventojai turės kreiptis į vietos savivaldybes, kur ir bus priimtas sprendimas dėl paramos suteikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius