Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 21

Projektas „Aš už Lietuvą“ kviečia padovanoti gerą darbą Lietuvai

Pilietinis projektas „Aš už Lietuvą“ kviečia apsilankyti svetainėje Asuzlietuva.lt ir dalyvauti pačiose įvairiausiose savanoriškose veiklose. Projekto finišas – gegužės 27 dieną, kai visi norintieji galės padaryti po gerą darbą.
Projekto  „Aš už Lietuvą!“ pristatymas
Projekto „Aš už Lietuvą!“ pristatymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Svetainė Asuzlietuva.lt veikia beveik savaitę, joje užregistruotos 75 savanoriškos veiklos ir per 3000 savanorių.

„Neabejojame, kad tai tik pradžia“, – ketvirtadienį Valdovų rūmuose vykusiame projekto pristatyme sakė jo koordinatorė Luka Lesauskaitė.

Įsitraukti į projektą yra lengva: svetainės lankytojai gali pasirinkti miestą, kuriame nori padaryti gerą darbą ir peržiūrėti siūlomas veiklas – nuo kalinių lankymo iki aplinkos tvarkymo.

Užsiregistruojant į veiklą tereikia pateikti savo elektroninio pašto adresą ir dalyvių, kurie nori registruotis, skaičių. Bet kas gali pasiūlyti ir savo veiklą – pasiūlymą vertins projekto koordinatoriai.

„Džiugu, kad daug veiklų yra visiškai naujos, jos paskatintos šio projekto idėjos“, – teigė svetainę sukūrusios bendrovės „Tieto Lietuva“ kokybės ir rizikos partnerė Inesa Semionova.

Projektą mecenuojančios bendrovės „MG Valda“ komunikacijos vadovas Simonas Lyvas sakė, jog šis projektas išsiskiria tuo, jog įtrauks visus Lietuvos regionus, pakvies bendruomenes, organizacijas ir verslą sutelkti jėgas įvairioms iniciatyvoms – nuo aplinkosaugos iki edukacijos.

Jis vylėsi, kad daug žmonių duos pažadą „aš už Lietuvą“ ir gegužės 27 dieną jį ištesės.

Pilietiškumas kelerius metus nyksta

Pasak Pilietinės visuomenės instituto ekspertės Rūtos Žiliukaitės, pilietiškumas Lietuvoje jau kelerius metus nyksta, nes savanoriškose veiklose dalyvauja vis mažiau žmonių.

Ko reikia, kad žmonės dalyvautų veiklose? Kvietimo. Tai ką jūs siūlote, ir yra kvietimas.

Ji teigė, kad 2007 metais pradėjus matuoti pilietinės galios indeksą jis tesiekė 33 proc. 2009 metais žmonės tapo aktyvesni, tačiau pernai aktyvumas ėmė mažėti ir pamažu grįžti į 2007 metų lygį.

„Iniciatyva labai laiku. Ko reikia, kad žmonės dalyvautų veiklose? Kvietimo. Tai ką jūs siūlote, ir yra kvietimas“, – sakė ji.

2015 metų Pilietinio indekso tyrimo duomenimis, aukojančių labdarai per praėjusius metus skaičius smuko 12 proc., dalyvaujančių aplinkos tvarkymo talkose ir vietos bendruomenės veikloje sumažėjo atitinkamai 9 proc. ir 5 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius