Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 22

Prof. A.Nikžentaitis apie V.Putino kalbą: reikia jį pagirti – tai tobulos propagandos pavyzdys

Rusijos prezidento Vladimiro Putino kalba pirmadienio vakarą sukosi apie istoriją – tiksliau, apie rusiškąją jos versiją. Profesorius, Istorijos instituto direktorius Alvydas Nikžentaitis su ironija pastebi, kad reikėtų Rusijos prezidentą pagirti, nes tai buvo tobulos propagandos pavyzdys, kur kiekviename teiginyje galima atrasti grūdelį tiesos.
Alvydas Nikžentaitis
Alvydas Nikžentaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Putinas pirmadienio vakarą pasirašė įsakus, kuriais Maskva pripažino apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko liaudies respublikų nepriklausomybę. O savo kalboje V.Putinas daugiausia kalbėjo apie istoriją – rusišką jos versiją.

Jo teigimu, Ukrainą sukūrė bolševikai. „Ukraina niekada neturėjo valstybingumo tradicijos“, – pareiškė V.Putinas, taip pat teigdamas, kad Ukraina yra Rusijos istorijos dalis.

Plačiau skaitykite čia: V.Putinas pripažino Donbaso „respublikas“: „Ukraina niekada neturėjo valstybingumo tradicijos“.

„Ukraina yra Rusijos kūrinys ir mums priklauso“

Istorikas A.Nikžentaitis sako, kad jeigu atkreiptume dėmesį ne tik į šį, bet ir kitus pastarojo meto V.Putino pareiškimus apie Ukrainą, tai susidaro įspūdis, kad prezidentas kalba jau ne kaip politikas, o pagrindinis Rusijos istorikas ar net Ukrainos ekspertas.

„Matome, kiek istorija ar praeities interpretacijos vaidina šių konkrečių, agresyvių veiksmų pagrindimui. Nes pagrindinė jo pasakymo mintis buvo – kad Ukrainą sukūrė Rusija, dar pridūrė, kad bolševikinė Rusija. O jeigu Rusija sukūrė, vadinasi, Rusijai Ukraina ir priklauso. „Jūs nesikiškite, nes Ukraina yra Rusijos kūrinys ir mums priklauso“ – tai yra ta pagrindinė žinutė, kurią V.Putinas visų pirma siuntė savo vidinei publikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius