-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 21

Profesorius Vitalis Nakrošis įsitikinęs, kad Lukas Savickas būtų geras ministras

Penktadienį premjeras Saulius Skvernelis prezidentui Gitanui Nausėdai turėtų oficialiai pateikti savo patarėjo Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius Vitalis Nakrošis įsitikinęs, kad L.Savickas puikiai susitvarkė su premjero patarėjo pareigomis ir būtų geras ministras.
Lukas Savickas ir Virginijus Sinkevičius
Lukas Savickas (kairėje) kol kas vienintelis kandidatas pakeisti ministro kėdėje Virginijų Sinkevičių / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nors valdantieji praėjusią savaitę sutarė į ministrus siūlyti vieną kandidatą, trintyje su valdančiąja dauguma pastaruoju metu esantis prezidentas G.Nausėda yra sakęs, kad svarstoma ne vien L.Savicko kandidatūra.

„Mes pasvarstysime kandidatūrą, yra tikrai rimta, bet tai nėra vienintelė kandidatūra, kurią svarstome“, – ketvirtadienį sakė G. Nausėda, kurį citavo BNS.

29 metų L.Savickas premjero S.Skvernelio komandoje patarėju ekonomikos klausimais dirba nuo pat kadencijos pradžios – 2016-ųjų metų gruodžio.

LRVK/ Dariaus Janučio nuotr./Saulius Skvernelis ir Lukas Savickas
LRVK/ Dariaus Janučio nuotr./Saulius Skvernelis ir Lukas Savickas

Interviu delfi.lt 2018 metais jis minėjo svarbiausias savo darbo sritis: verslo aplinkos ir konkurencingumo gerinimas, strateginių pokyčių valdymas.

Ar jam pavyko susitvarkyti su šiomis sritimis?

V.Nakrošis 15min pirmadienį sakė, kad taip.

„Man atrodo, kad labai gerai pavyko susitvarkyti“, – teigė profesorius.

Jis priminė, kad strateginiams pokyčiams Vyriausybės kanceliarijoje buvo sukurta nauja prioritetų įgyvendinimo sistema, kuri remiasi strateginių projektų portfeliu, projektų komisija, vadovu. Visa tai taikoma ne tik Vyriausybės, bet ir ministerijų prioritetams.

„Tikrai įvyko pokyčiai valdyme ir jie davė tikrai labai gerus rezultatus. Nes buvo statistika, kaip Vyriausybės kanceliarijai sekasi įgyvendinti Vyriausybės programos darbus ir strateginių pokyčių projektus. Akivaizdu, kad strateginių projektų įgyvendinimas vyksta sklandžiau, rezultatai geresni, negu Vyriausybės programos darbai“, – kalbėjo pašnekovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalis Nakrošis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vitalis Nakrošis

V.Nakrošis pridūrė, kad kalbant apie kitus pasiekimus – Lietuva pasiekė aukščiausią iki šiol vietą verslo aplinką vertinančiame Pasaulio banko „Doing Business“ reitinge. Spalį paskelbta, kad Lietuva iškopė į 11 vietą.

V.Nakrošio vertinimu, premjero patarėjas labai tiktų įsilieti į Ekonomikos ir inovacijų ministerijos komandą.

„Dažnai sakoma, kad S.Skvernelio komandoje yra daug statutinių pareigūnų, buvusių komisarų ar kitų pareigūnų. Tačiau taip pat jo komandoje yra žmonių, kurie atstovauja jaunajai kartai. (L.Savickas –aut.) atėjo iš „Investuok Lietuvoje“ programos „Kurk Lietuvai“. Jie tiek ministerijose, tiek Vyriausybės kanceliarijoje atnešė energijos, entuziazmo“, – teigė V.Nakrošis.

Jis pridūrė, kad kai kurie jaunosios kartos atstovų, pavyzdžiui, eurokomisaru tapęs ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius, kurį ir turėtų pakeisti L.Savickas, daro puikią karjerą.

L.Savickas, anot pašnekovo, tinkamas būti ministru, nes Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje viceministrų, patarėjų komanda yra iš panašaus plauko žmonių, su kuriais jis rastų bendrą kalbą ir galėtų įgyvendinti prioritetus.

V.Nakrošis įsitikinęs, kad ministro šiai sričiai reikia jau kuris laikas, nes laikinai pavaduojantis ministras negali tiek politinio dėmesio skirti ir aktyvios lyderystės rodyti, kiek reikia.

L.Savickas praėjusiųjų metų savivaldos rinkimuose tapo Vilniaus miesto tarybos nariu. Jei bus paskirtas ministru, pareigų sostinės taryboje jam teks atsisakyti.

L.Savickas yra įgijęs Europos viešųjų reikalų magistro laipsnį Mastrichto universitete Olandijoje, prieš tai Jungtinės Karalystės Jorko universitete įgijo politikos ir tarptautinių santykių bakalauro laipsnį.

Kaip skelbė BNS, jis buvo agentūros „Investuok Lietuvoje“ investicinės aplinkos gerinimo grupės vadovu, programos „Kurk Lietuvai“ metu įgyvendino projektus šioje agentūroje bei Vyriausybės kanceliarijoje, taip pat dirbo asociacijos „Investuotojų forumas“ politikos bei viešųjų reikalų vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius