Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 15

Profsąjunga: Vidaus reikalų sistemai turėtų vadovauti ne žemesnio lygio lyderis nei S.Skvernelis

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas viliasi, kad naujas vidaus reikalų ministras bus ne prastesnis nei anksčiau šiai ministerijai vadovavęs, o dabar premjeru siūlomas Saulius Skvernelis.
Penktadienį prie Lietuvos Vyriausybės rūmų Vilniuje susirinko devyni policijos, ugniagesių, kitų statutinių pareigūnų atstovai.
Penktadienį prie Lietuvos Vyriausybės rūmų Vilniuje susirinko devyni policijos, ugniagesių, kitų statutinių pareigūnų atstovai. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Susivienijimo pirmininkas Vladimiras Banelis antradienį išplatintame pranešime sako, kad iš Vidaus reikalų ministerijos pasitraukus S.Skvernelio komandai, daugelis darbų ir pokyčiai iš esmės sustojo arba juda ne ta kryptimi.

„Sistemai vadovauti turėtų ne žemesnio ir net aukštesnio lygio, ryžto ir kompetencijos asmuo“, – paklaustas, ar naujasis ministras turėtų būti panašus į S.Skvernelį, sakė V.Banelis.

„Lyderystė, kompetencija, gebėjimai ir patirtis, mano nuomone, yra svarbiausi dalykai, į kuriuos būtina atsižvelgti renkantis naują ministerijos vadovą. Juk naujajam ministrui galimai teks dirbti su buvusiu vidaus reikalų ministru, puikiai suprantančiu, kaip sistema veikia ir kur ji stringa.

Be to, teks įtikinti Seimo, Vyriausybės, Prezidentūros atstovus, kovoti dėl reikiamo finansavimo. Jau nekalbu apie tai, kad būtinas bendruomenės telkimas“, – profsąjungos vadovas.

V.Banelis BNS teigė, kad profsąjungą tenkintų buvusio Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko kandidatūra – jo, kaip galimo pretendento tapti ministru, pavardė minėta žiniasklaidoje. Apie taip pat kandidatu minėtą buvusį vidaus reikalų viceministrą Elviną Jankevičių profsąjungos vadovas sakė negalįs daug pasakyti, nes jo gerai nepažįstantis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kęstutis Lančinskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kęstutis Lančinskas

„K.Lančinską labiau jį vertinu kaip policijos atstovą, bet jis yra aukšto lygio vadovas, turi tarptautinį pripažinimą, jo savybės ir darbai kalba už jį, tai aš manau, kad jeigu tokie būtų svarstomi kandidatai, tai kodėl ne (...). Dabar jis deleguotas dirbti europiniam lygmeny, bet kiek prisimenu Kęstutį, jis visada buvo patriotiškai nusiteikęs ir jo akys dega kalbant apie policiją“, – dėstė V.Banelis.

Kartu jis sakė, kad vidaus reikalų ministru nebūtinai turi būti skiriamas žmogus iš sistemos.

„Būtų gerai, kad mes kiek įmanoma vystytume turinį, ką turi žmogus daryti ir kokias savybes turi turėti. Jeigu mes turime tokių sistemoje – puiku, jei neturime – tai nėra kliūtis, ieškokime ne vien sistemoje“, – svarstė V.Banelis, pažymėjęs, kad sistemai dabar reikalingas aukšto lygio vadybininkas.

Anot profsąjungos, Lietuvoje prioritetu privalo tapti vidaus tarnybos pareigūnų darbo užmokesčio didinimas, aprūpinimas darbui reikalingomis priemonėmis, mokymai, saugios ir sveikos darbo aplinkos užtikrinimas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pateikė Seimui svarstyti S.Skvernelio kandidatūrą į ministro pirmininko pareigas. Buvęs policijos vadovas ir vidaus reikalų ministras S.Skvernelis buvo pirmasis Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius