Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Šeštadienio mitingo organizatoriai: dalis norinčiųjų gali neatvykti dėl brangių degalų (atnaujinta 13.12 val.)

Šeštadienį Vilniuje profsąjungos rengia mitingą, kurio metu reikalaus valdžios mažinti nedarbo lygį, skurdą ir stabdyti augančias kainas. Tačiau mitingo organizatoriai baiminasi, kad dalis regionų gyventojų, norinčių jame dalyvauti, į Vilnių neatvyks dėl brangių degalų.
Piketo akimirka
Šeštadienio mitinge profsąjungos laukia dalyvių ne tik iš sostinės, bet ir iš regionų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai – grynai ekonominiai reikalavimai. Jie pasirinkti po ilgų diskusijų ir yra nesunkiai įgyvendinami. (...) Premjeras gyrėsi, kad krizė pasibaigė ir mes jau einam į pakilimą. Todėl, mūsų nuomone, pats laikas atsigręžti į paprastus žmones, mažiausias pajamas gaunančius“, – patikino A.Černiauskas.

Mitingo organizatoriai viliasi, kad jame aktyviai dalyvaus gyventojai ne tik iš Vilniaus, bet ir iš regionų. Jų turimais duomenimis, kol kas protestuotojus iš regionų į sostinę atveš 20 autobusų, tačiau šis skaičius artėjant mitingo dienai esą nuolat auga.

Vis dėlto, baiminamasi, kad dalis kitų miestų gyventojų, norinčių dalyvauti proteste, į Vilnių neatvyks dėl brangių degalų. „Reikia įvertinti, kad degalai labai brangūs. Todėl atvažiuoti iš regionų yra sunku, visi skaičiuoja savo centus“, – sakė Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė.

Prie protestuotojų jungiasi žurnalistai

Šeštadienį vyksiančiame mitinge be kitų profesinių sąjungų ruošiasi dalyvauti ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS). „Turbūt keisčiausiai atrodo, kad kantriausi Lietuvos žmones – žurnalistai – nutarė dalyvauti su kitomis profsąjungomis tokiame renginyje. Bet man tai – nieko keisto“, – sakė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.

Jo teigimu, LŽS turi regioninėje spaudoje dirbančių kolegų įpareigojimą kreiptis į Vyriausybę, Seimą ir kitas institucijas dėl regioninės spaudos ir pliuralizmo žlugdymo – mat dėl krizės metu padidėjusio PVM ir dėl autorinių honorarų „įsodrinimo“ didelėje dalyje regioninių laikraščių žurnalistų atlyginimai sumažėjo 50 proc. ir daugiau.

„Jeigu pažiūrėsite, kas vyksta rajonų spaudoje, tai daugelis redakcijų vyksta ant vieno, dviejų, daugiausia trijų kūrybinių darbuotojų. Akivaizdu, kad jei tai toliau tęsis, tai liks kaip interneto bloguose po vieną žmogų ir laikraštis taps nebe laikraščiu“, – dėl regioninės spaudos ateities nuogąstavo D.Radzevičius.

Protestuoja visos Europos profsąjungos

Kaip sakė Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė A.Jašinskienė protesto akcijoms ruošiasi ir kitų Europos šalių profsąjungos.

Jos turimais duomenimis, kovo 21 dieną vyks protestas Berlyne, kovo 22 dieną – Paryžiuje, kovo 23 – Amsterdame, kovo 24 dieną – Briuselyje, kovo 26 dieną – Londone, o balandžio 9 dieną Budapešte.

Papildyta 13.12 val. : Patruliuos pareigūnai

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai, užtikrindami viešąją tvarką, patruliuos ir reguliuos transporto judėjimą numatytuose eitynių maršrutuose ir jų prieigose, taip pat susirinkimo vietoje ir jo prieigose, esant pagrindui, stabdys ir įspės einančius asmenis apie atsakomybę už teisėtvarkos pažeidimus, sulaikys neblaivius asmenis, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Esant būtinumui, policininkai tikrins asmenų turimą bagažą. Taip pat pareigūnai tikrins, ar asmenys neturi pavojingų, tiesiogiai ar netiesiogiai kūno sužalojimui skirtų daiktų, imsis priemonių užkardyti vykstančius ar galinčius įvykti teisėtvarkos pažeidimus, drausmins asmenis, organizuojančius ar provokuojančius žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką, identifikuos ir sulaikys tvarkos pažeidėjus.

Seimo rūmai ir Vyriausybės pastatas bus atitverti kilnojamosiomis tvorelėmis ir (arba) juosta „STOP POLICIJA“, už kurios įžengti draudžiama.

Užtikrinant eismo saugumą, kovo 19 dieną nuo 10.00 iki 15.00 val. (o prireikus – ir vėliau) bus ribojamas arba uždraustas transporto eismas Gedimino pr. atkarpoje nuo J.Tumo-Vaižganto g. iki A.Goštauto g., A.Goštauto gatvės atkarpoje nuo Gedimino pr. iki posūkio į A.Tumėno g., posūkio į Geležinio Vilko g. ir posūkio į Gynėjų g., Gynėjų gatvės atkarpoje nuo Lukiškių g. iki Gedimino pr., A.Tumėno gatvėje, eisenos metu – Gedimino prospektu, mitingo V.Kudirkos aikštėje metu (priklausomai nuo susirinkusių žmonių skaičiaus) – Gedimino pr. atkarpoje tarp Vilniaus ir Totorių gatvių.

Šeštadienį nuo 7.00 val. draudžiama statyti automobilius A.Goštauto g. tarp Gedimino pr. ir A.Tumėno gatvės, prie Vyriausybės rūmų ir privažiavime iki jų. Nuo 10.00 val. bus vykdoma mitingo dalyvių transporto (autobusų ar mikroautobusų) statymo priežiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius