Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 13

Prognozuojant gausias liūtis iki pirmadienio uždaromas Gedimino kalnas

Sinoptikams prognozuojant gausias liūtis Vilniuje ir siekiant išvengti pakartotinų nuošliaužų pavojaus, Kultūros ministerija iki pirmadienio nusprendė uždaryti Gedimino kalną lankytojams, teigiama žiniasklaidai išplatintame pranešime.
Gedimino kalnas po dar vienos liūties
Gedimino kalnas po dar vienos liūties / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybai patvirtinus, kad ketvirtadienį prognozuojamos didelės liūtys Vilniuje, Gedimino kalno operacijų štabas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį ėmėsi prevencinių priemonių. Kaip teigiama pranešime, specialistai kartu su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono kariais nelaidžia vandeniui danga išklojo Aukštutinių rūmų kiemelius ir teritoriją tarp rūmų sienų ir gynybinės sienos. Taip pat nelaidžia vandeniui danga uždengtos archeologinių tyrimų vietos kalno aikštelėje.

Anot Kultūros ministerijos, nelaidi danga lietaus vandeniui neleis susigerti į gruntą, o bus nukreipiamas į miesto nuotekų sistemas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad ketvirtadienį Vilniuje kritulių intensyvumas bus 23 mm per valandą. Specialistų teigimu, tokios liūties metu Gedimino kalno nuošliaužos esant dabartinei situacijai yra neišvengiamos.

Situacija nuolat stebima, prie kalno dirba specialistai.

Kultūros ministerija primena, kad Gedimino kalno šiaurės vakarų šlaite šį mėnesį pradėti tvarkybos darbai, kurie bus baigti 2018 m. antroje pusėje. Pietrytinio šlaito tvarkybos projektas yra rengiamas. Jį planuojama pristatyti rugsėjį.

Liepos 1-ąją Vilnių užklupus taip pat itin stipriai liūčiai nuo Gedimino kalno pietrytinio šlaito nuslinko velėna. Avarinė būklė vėliau buvo likviduota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius