Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 14

Projektas e.Seimas kainuos 11,5 mln. litų

Nors piliečiai bent jau artimiausiu metu negali tikėtis, kad jiems bus leista rinkimuose balsuoti internetu, Seimo kanceliarija iki 2013 metų pavasario ketina įgyvendinti projektą e.Seimas, kuris, kaip tikimasi, priartins valdžią prie žmogaus.
Seime atvirų durų valandos
Seimo rūmai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pagrindinis mūsų siekis, kad vyktų dialogas su piliečiais. Reikia įtraukti visuomenę ne tik į Seimo darbą, bet apskritai į įstatymų kūrimo procesą, supažindinti žmones su parlamento, ministerijų darbu“, – penktadienį sakė projekto vadovas Evaldas Židonis.

Projektas vykdomas Europos Sąjungos lėšomis, jam skirta 11,5 mln. litų, iš kurių jau išmokėtas beveik vienas milijonas.

Pasibaigus suplanuotiems darbams, piliečiai internetu galės pateikti elektroniniu parašu pasirašytas peticijas, jas komentuoti, gauti atsakymą. Visuomenė taip pat galės aktyviau dalyvauti teisėkūros procese: teikti pasiūlymus svarstomiems įstatymų projektams. Planuojama, kad ateityje piliečiai galės elektroniniu laišku išdėstyti savo problemas ir internetu susipažinti su jo laiško nagrinėjimo eiga. Be to, internetu bus galima užsisakyti Seimo archyve saugomos medžiagos kopijas.

„Labai svarbu yra tai, kad bus palengvinta galimybė Seimui bendrauti su kitomis institucijomis, ir kad visos institucijos, tarp jų – ir savivaldybės, galėtų susipažinti su piliečių pasiūlymais“, – pabrėžė E.Židonis.

Kartu parlamento kanceliarija įgyvendina projektą, kuris leis internete peržiūrėti istorinius dokumentus, nuotraukas, atspindinčias Lietuvos valstybingumo raidą.

Seimo Parlamentarizmo istorijos ir atminties įamžinimo skyriui vadovaujanti Angonita Rupšytė penktadienį spaudos konferencijoje teigė, kad išsaugoti tai, kas išliko, internetinėje erdvėje labai svarbu.

„Labai tikiuosi, kad atsilieps žmonės, turintys archyvinių dokumentų, nuotraukų, ir galintys jais pasidalinti su mumis“, – sakė ji. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius