Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 11 15

Prokuratūra: 45 mln. litų Nacionalinio stadiono statybai buvo išleisti pagrįstai

Vilniaus apygardos prokuratūra mano, kad nacionalinio stadiono statyboms panaudoti 45 milijonai litų buvo išleisti tinkamai, penktadienį pranešė LNK Žinios.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Patikrinusi žlugusį projektą, Valstybės kontrolė suabejojo, kaip buvo iškeista daugiau nei 45 milijonai litų. Auditoriams kilo įtarimų, kad Vilnius miesto savivaldybė mokėjo už neatliktus darbus, prokurorai ėmėsi tikrinti valstybės kontrolierių nuogąstavimus, bet nieko nerado ir bylą nutraukė.

„Valstybės kontrolė pagal bylos medžiagą turimą susipažino tikrai su nedidele dalimi dokumentų, dėl ko iškilo tos abejonės. Pradėjus ikiteisminį tyrimą buvo išreikalauti visi dokumentai, kiek įmanoma. Buvo duota užduotis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) specialistams atlikti pilną patikrinimą. Ir atlikus patikrinimą, buvo tokios aplinkybės konstatuotos“, – LNK sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Rasa Miltinytė.

Valstybės kontrolė dar spręs, ar reikalauti, kad tyrimas būtų tęsiamas. Kartą jis jau buvo nutrauktas, tačiau vėliau atnaujintas Valstybės kontrolei pareikalavus.

„Mūsų netenkino būtent tiek dalykai dėl darbų aktų keitimo. Todėl, kad kai kurie darbų aktai buvo keisti tris kartus. Ir mes tiesiog negalėjom pasakyti, ar tikrųjų faktiškai tam tikri darbai buvo atlikti, nes ne tik darbų pavadinimai buvo keisti, bet ir jų kiekiai“, –  sakė Valstybės kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Rita Švedienė.

Prokurorė R.Miltinytė teigė, kad tada buvo nustatytos tam tikros aplinkybės, kuria reikėtų papildomai patikrinti, įsitikinti, ar iš tikrųjų nebuvo kažkokių nepagrįstų mokėjimų, ar nebuvo mokėjimo už neatliktus darbus. Buvo išreikalauta papildoma medžiaga, buvo apklausti papildomi liudytojai. Nebuvo konstatuota, kad būtų nepagrįstų mokėjimų, ar mokėjimų už neatliktus darbus.

Nacionalinį stadioną bandyta pastatyti dar sovietmečiu pradėto ir nebaigto stadiono vietoje. Išardžius sovietinų statybų likučius, buvo pastatyta  tiek, kiek buvo likę nuo sovietmečio. Skaičiuojama, kad 270 mln. litų dar reikia stadiono statyboms pabaigti,100 mln. jau išleista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius