-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 03 15 /18:20

Prokuratūra atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl seksualiniu priekabiavimu apkaltinto Mykolo Majausko

Vilniaus apylinkės prokuratūroje šiandien priimtas sprendimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo Seimo nario Mykolo Majausko seksualinio priekabiavimo pagal Baudžiamojo kodekso 152 str.
15min studijoje — seksualiniu priekabiavimu kaltinamas Mykolas Majauskas
15min studijoje — seksualiniu priekabiavimu kaltinamas Mykolas Majauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip skelbia prokuratūra, toks sprendimas priimtas išnagrinėjus Seimo nario Gabrieliaus Landsbergio kovo 6 d. pareiškimą.

G.Landsbergis į prokuratūrą kreipėsi dėl „Info TV“ laidoje „Info diena“ pateiktos informacijos, kurioje Seimo nario M.Majausko atžvilgiu buvo išsakyti kaltinimai seksualiniu priekabiavimu.

G.Landsbergis BNS ketvirtadienį sakė, kad toks prokurorų sprendimas yra svarbus atsakymas susiklosčiusioje situacijoje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

„Aš pozityviai vertinu, tai yra svarbi informacija, kuri yra pateikta, kad prokuratūra įsigilino į situaciją ir tyrimo nepradeda dėl nesamos nusikaltimo sudėties. Tai yra svarbi žinia“, – sakė TS-LKD lyderis.

Jis teigė, kad po tokio prokurorų sprendimo, ši situacija tampa M. Majausko asmenine atsakomybe.

„Nuo šio atsakymo, tai yra jo atsakymų situacija. Dabar jau jis turi atsakyti savo rinkėjams“, – sakė G.Landsbergis.

Pareiškimu buvo prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 152 str. ir atsakyti į visus visuomenei kylančius klausimus.

Susipažinus su pareiškimu ir atlikus duomenų patikslinimą, prokuratūroje atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą vadovaujantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso 3 str. 1 d. 1 p. (nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių).

Pareiškimo nagrinėjimo metu nustatyta, kad galimai nukentėjusių asmenų pareiškimai pradėti ikiteisminį tyrimą prokuratūroje ar ikiteisminio tyrimo įstaigose nebuvo gauti.

Prokuroro reikalavimu ikiteisminis tyrimas nebuvo pradedamas, kadangi nenustatyta nusikalstamos veikos sudėties: pagal turimus duomenis, nenustatyta tarnybinio ar kitokio priklausomumo tarp M.Majausko ir redakcijai duomenis pateikusio asmens.

Pastebėtina, kad prokuratūra ir ikiteisminio tyrimo įstaigos nesikiša į privačius asmenų santykius, nevertina etikos ir moralės klausimų, nekontroliuoja ir nesikiša į įstaigų ir organizacijų veiklą, tol, kol nenustatoma nusikalstamos veikos požymių.

Dėl šios priežasties prokuratūra netyrė ir minimu nutarimu nepasisakė dėl kitų televizijos laidoje išsakytų teiginių tikrumo bei nevertino kitų joje nurodytų aplinkybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius