Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 20

Prokuratūra: dėl verslininko A.Gureckio mirties bus apklausti „MG Baltic“ vadovai

Tiriant galimą kauniečio verslininko Antano Gureckio, kuris ilgus metus vadovavo Kauno statybų bendrovei „Mitnija“, privedimą iki savižudybės, bus apklausti ir koncerno „MG Baltic“ vadovai.
Antanas Gureckis
Antanas Gureckis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus jau pradėjo apklausas. Tyrimui vadovaujanti prokurorė Nida Grunskienė BNS sakė, kad visi reikalingus asmenis planuojama apklausti spalio–lapkričio mėnesiais.

„Tikimės, kad apklausos bus baigtos spalio–lapkričio mėnesiais ir per jas apklausti visi reikalingi asmenys“, – sakė N.Grunskienė.

Tikimės, kad apklausos bus baigtos spalio–lapkričio mėnesiais ir per jas apklausti visi reikalingi asmenys, – sakė N.Grunskienė.

Ji teigė negalinti pasakyti, kada į apklausas bus pakviesti koncerno „MG Baltic“ vadovai, kuriuos nusižudžiusio verslininko šeima kaltina spaudimu: „To aš negaliu pasakyti.“

Prokurorė patvirtino, kad apklausoje jau dalyvavo A.Gureckio žmona ir artimieji.

Pastarųjų atstovų teigimu, į apklausas bus iškviesti „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus ir viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, taip pat bus koncerno įmonių „MG Baltic Investment“ bei „Mitnija“ vadovai bei darbuotojai, Kauno ir Vilniaus teisėsaugos pareigūnai, kiti asmenys.

A.Gureckis savo namuose per kratą nusišovė šiemet birželio pabaigoje.

2006 metais „MG Baltic Investment“ nupirko 100 proc. Kauno „Mitnijos“ akcijų, o A.Gureckis, pasinaudodamas numatyta galimybe, 2008 metų pradžioje dešimtadalį akcijų iš koncerno įmonės atpirko.

Ilgametis „Mitnijos“ vadovas pasikeitus akcininkams keletą metų vadovavo įmonei, vėliau vadovo postą paliko.

Šių metų birželio mėnesį Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pagal bendrovės „Mitnija“ pareiškimą pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. „Mitnija“ kaltino A.Gureckį 2007–2008 metais sudarius fiktyvias sutartis ir darbų atlikimo aktus. Verslininkui ir jo artimiesiems buvo pareikšti ieškiniai, kurių bendra suma – 77 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius