Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 03

Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl per karo Ukrainoje metines išpaišytos Rusijos ambasados

Vilniaus apylinkės prokuratūra penktadienį pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl per karo Ukrainoje metines išpaišytos Rusijos ambasados tvoros Vilniuje.
Protesto akcija prieš Rusijos sulaikytą Melitopolio merą
Protesto akcija prieš Rusijos sulaikytą Melitopolio merą / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Toks sprendimas priimtas konstatavus, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Ikiteisminis tyrimas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariate buvo pradėtas vasario 24 dieną, sulaikius du Rusijos piliečius, kurie raudonais dažais ištepliojo ambasados pastato tvorą ir prie jos esančio grindinio trinkeles.

Tyrimo metu nustatyta, kad Rusijos piliečiai šiuos veiksmus atliko norėdami išreikšti protestą prieš Kremliaus režimo vykdomą karą Ukrainoje ir taikių piliečių žudymą.

„Tamsų paros metą jie pasirinko, nes nenorėjo pažeisti Lietuvos Respublikos įstatymo ir žmonių rimties bei tvarkos, be to, tuo metu suėjo lygiai metai, kai Rusijos Federacija užpuolė Ukrainą“, – rašoma pranešime.

Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą prokuroras nurodo, kad asmenys siekė išreikšti pilietinę poziciją prieš Rusijos pradėtą ir iki šiol vykdomą karą Ukrainoje, o ne sugadinti svetimą turtą ar pažeisti viešąją tvarką.

Tyrimo duomenimis, įtariamųjų veiksmai, kuriais jie išreiškė protestą, truko trumpai, vyko tamsiu paros metu, šalia nebuvo jokių pašaliečių, todėl negalima teigti, jog jie sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką.

Prokurorui priėmus sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, jo metu surinkta medžiaga bus perduota Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui vertinti, ar Rusijos piliečiai savo veiksmais nepadarė Administracinių nusižengimų kodekse numatyto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius