Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 23

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl didelio kiekio dingusių asmeninių apsaugos priemonių

Susipažinus su vakar Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro prokuratūrai pateikta pirmine informacija apie nustatytą ženklų įvairių asmeninių apsaugos priemonių trūkumą, Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 3 d. - didelės vertės svetimo turto vagystė, rašoma pranešime spaudai.
Apsauginė veido kaukė
Apsauginė veido kaukė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šiuo metu turimais duomenimis, sutartis dėl Lietuvos asmens sveikatos priežiūros įstaigoms skirtų medicininių kaukių, kepurių, vienkartinių chalatų, pirštinių bei apsauginių akinių pristatymo buvo sudaryta 2020 m. kovo mėn.

Vadovaujantis pateiktais duomenimis, visas sutartyje nurodytų prekių kiekis į Lietuvą buvo pristatytas. Lietuvoje prekės buvo saugomos AB Lietuvos paštas Logistikos centre ir iš jo pristatomos į asmens sveikatos priežiūros įstaigas visoje Lietuvoje. Organizuoti prekių paskirstymą ir pristatymo buvo pavesta Susisiekimo ministerijai.

Tačiau, kaip nurodoma Ekstremalių sveikatai situacijų centro rašte, sutikrinus dokumentuose nurodomus asmens sveikatos priežiūros įstaigoms pristatytų prekių kiekius bei į Ekstremalių sveikatai situacijų centrą grąžintų prekių likučius įtarta, kad itin ženklus įvairių prekių kiekis galėjo būti neteisėtai pasisavintas.

Pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl didelės vertės svetimo turto vagystės vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1 baudžiamojo persekiojimo skyrius, atlikti tyrimą pavesta Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iasis skyriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius