-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 21

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl lėktuvo ir pilotų paieškos

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl pilotų gelbėjimo operacijos organizavimo aplinkybių.
Žiniasklaida
Baltijos jūroje nuskendęs An-2 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ikiteisminiam tyrimui dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo organizuojant ir koordinuojant dviejų šeštadienį dingusių pilotų paiešką ir gelbėjimą vadovaus Klaipėdos apygardos prokuratūra.

„Generalinėje prokuratūroje šiandien gautame Krašto apsaugos ministro pasirašytame rašte prašoma ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškinti, ar Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras ir Valstybės įmonės „Oro navigacija" Aeronautikos gelbėjimo koordinacinis centras tinkamai vykdė ir koordinavo pilotų paieškos ir gelbėjimo operaciją“, – pranešė prokuratūra.

Taip pat nurodoma, kad Klaipėdos apygardos prokuratūrai pavesta apsispręsti dėl tyrimo apjungimo su kitu jos vadovaujamu pirmadienį pradėtu tyrimu dėl į Baltijos jūrą nukritusio orlaivio „An-2“ pilotų paieškos. Šiame tyrime prokuroro nurodymu taip pat yra nustatinėjamos ir aplinkybės, susijusios su pilotų gelbėjimo operacijos organizavimu.

Be teisėsaugos, šiuo metu tyrimą dėl šio įvykio atlieka Susisiekimo ministerija. Atskirą tyrimą atliks ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.

Lėktuvas „An-2“ su dviem patyrusiais pilotais dingo šeštadienio popietę skrisdamas iš Švedijos į Lietuvą. Baltijos jūroje paskendęs orlaivis buvo surastas antradienį. Ketvirtadienį toliau vykdoma dviejų pilotų paieška, naujos informacijos iki ketvirtadienio popietės nepateikta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius