Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 11

Prokuratūra prašo panaikinti „MG Baltic“ korupcijos byloje teisiamo V.Gapšio neliečiamybę

Penktadienį Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, prašydamas sutikimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Vytautą Gapšį, Darbo partijos kandidatą į Seimo narius spalio 11 d. vyksiančiuose rinkimuose į Lietuvos Respublikos Seimą.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro rašte nurodoma, kad Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl sunkių korupcinių nusikaltimų, kurioje Vytautas Gapšys yra vienas iš kaltinamųjų.

V.Gapšys teisiamas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 str. 3 d. bei 226 str. 4 d. dėl itin kvalifikuoto kyšininkavimo bei itin kvalifikuotos prekybos poveikiu.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad, Vyriausiajai rinkimų komisijai paskelbus kandidatus ir kandidatų sąrašus, iki pirmojo naujai išrinkto Seimo posėdžio kandidatas į Seimo narius be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip varžoma jo laisvė.

Kandidatų į 2020 - 2024 m. kadencijos Seimo narius sąrašą Vyriausioji rinkimų komisija paskelbė šiandien, nuo šios dienos Vytautas Gapšys įgyja teisinę neliečiamybę.

Pagal Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas baudžiamasis procesas teisme nėra galimas, jeigu nėra kompetentingos institucijos leidimo patraukti asmenį baudžiamojon atsakomybėn.

Dėl to, neišsprendus klausimo dėl kaltinamojo kandidato į Seimo narius V.Gapšio teisinės neliečiamybės panaikinimo, baudžiamojo byloje artimiausiu metu – rugsėjo ir spalio mėnesiais numatyti teismo posėdžiai negalėtų vykti.

Vilniaus apygardos teismas rugsėjo 4 d. priėmė protokolinę nutartį, kuria valstybinį kaltinimą palaikančiam prokurorui pavedė kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad ši priimtų sprendimą dėl kaltinamojo Vytauto Gapšio, kuris yra kandidatu į 2020 - 2024 m. kadencijos Lietuvos Respublikos Seimo narius, patraukimo baudžiamojo atsakomybėn, jo suėmimo ir kitokio jo laisvės suvaržymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius