-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 28

Prokuratūra siekia užkirsti kelią Vladimirui Romanovui gauti Rusijos pilietybę

Lietuvos prokurorai į Maskvą išsiuntė informaciją apie pabėgusį bankininką Vladimirą Romanovą, kuri galėtų užkirsti jam kelią gauti Rusijos pilietybę.
Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas

Rusijos pareigūnams nurodytos ir kelios vietos, kur ieškomasis galėtų gyventi, antradienį pranešė LNK laida „Labas vakaras. Lietuva“.

„Pažodžiui išdėstyti įtarimai, kurie reiškiami. Ir manau, kad to turėtų užtekti, nes pagal Rusijos ir daugumos valstybių įstatymus, pilietybė nesuteikiama asmeniui, kuris kitoje valstybėje ieškomas ir persekiojamas įstatymo nustatyta tvarka už kriminalinį nusikaltimą. Gavęs Rusijos pilietybę jis užsitikrina tai, kad Rusija neišduoda savo piliečių“, – sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Minkevičius.

Gavęs Rusijos pilietybę, jis užsitikrina tai, kad Rusija neišduoda savo piliečių.

V.Romanovas iš Lietuvos dingo pernai gegužės pradžioje. Verslininkas tikino, kad Maskvoje lankosi verslo reikalais, ten sušlubavo jo sveikata, todėl nusprendė pasigydyti Rusijos sostinėje. Vėliau prokurorai ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos tyrėjai gavo pažymą iš Rusijos medikų, kad buvusį Ūkio banko savininką ištiko insultas.

Pareigūnai jį siekia apklausti Ūkio banko žlugimo byloje dėl galimo 50 mln. litų iššvaistymo. Jam grįžus ruošiamasi pateikti įtarimus, teismas leido jį suimti už akių.

Rugpjūtį prokurorai paskelbė tarptautinę V.Romanovo paiešką. Pagal procedūras, Rusijos pareigūnai turėtų nustatyti V.Romanovo buvimo vietą ir informuoti apie tai Lietuvos teisėsaugos pareigūnus. Pastarieji turi gauti teismo leidimą verslininką suimti.

Pareigūnai baiminasi, kad vengdamas suėmimo V.Romanovas nepaprašytų Rusijos pilietybės, nes Maskva ją lengvai suteikia rusakalbiams, kurie yra buvę subyrėjusios Sovietų Sąjungos piliečiai.

Pareigūnai baiminasi, kad vengdamas suėmimo V.Romanovas nepaprašytų Rusijos pilietybės, nes Maskva ją lengvai suteikia rusakalbiams, kurie yra buvę subyrėjusios Sovietų Sąjungos piliečiai. Praktika rodo, kad savo piliečių Rusija beveik niekada neišduoda. Taip jau nutiko su įtariamaisiais Sausio 13-osios, Medininkų bylose.

Beveik prieš metus Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo Ūkio banke. Už didelės vertės turto iššvaistymą Lietuvos įstatymai numato laisvės atėmimą iki septynerių metų.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas įvertinus Lietuvos banko pateiktą informaciją apie inspektavimo metu nustatytus 2005-2012 metais sudarytus įtartinus sandorius. Ūkio banko veikla sustabdyta šių metų vasario 12 dieną, 18 dieną jis pripažintas nemokiu ir visam laikui atšaukta jo licencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius