Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2021 10 19

Prokuratūra tikslina visuomenę klaidinančią informaciją dėl K.Mažeikos teiginių

Šiandien, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai priklausančio Seimo nario Kęstučio Mažeikos Seimo posėdžio metu viešai paskelbti teiginiai apie tai, kad „ praktiškai prieš metus STT sulaikė zoologijos sodo direktorių, kuris buvo sugautas ir nufilmuotas su kyšiu, bandė papirkti Aplinkos ministerijos pareigūną, na o šiuo metu jisai dirba pas Jus, Generalinėje prokuratūroje“ neatitinka tikrovės ir klaidina visuomenę, rašoma prokuratūros pranešime spaudai.
Aurimas Didžiokas
Aurimas Didžiokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Seimo nario K.Mažeikos nurodytomis aplinkybėmis, t. y. siūlant neteisėtą atlygį Aplinkos ministerijos pareigūnui, 2019 m. gruodžio 18 d. buvo sulaikytas kitas asmuo – tuo metu Kauno zoologijos sodo skyriaus vedėjo pareigas ėjęs P.B., apie šį atvejį buvo pranešta viešai. Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo baigtas 2020 m. pradžioje teismo baudžiamuoju įsakymu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

Nuo 2013 m. Kauno zoologijos sodui vadovavusį direktorių Aurimą Didžioką tuo metu aplinkos ministro pareigas ėjęs K.Mažeika iš direktoriaus pareigų atleido 2019 m. lapkritį.

A.Didžiokui įtarimai padarius nusikalstamą veiką niekada nebuvo pareikšti, ikiteisminis tyrimas dėl jo veiksmų nebuvo atliekamas.

2021 m. birželį A.Didžiokas, 2011 m. įgijęs Informacijos ir komunikacijos magistro laipsnį VDU, buvo priimtas į Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiojo specialisto (darbuotojo, dirbančio pagal terminuotą darbo sutartį, darbo vieta - Kaune) pareigas po viešai vykdyto konkurso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius