-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 04 /16:36

Prokuratūra tirs aplinkos ministro S.Gentvilo įsakymą dėl želdynų plotų

Prokuratūra pradėjo viešojo intereso gynimo tyrimą dėl aplinkos ministro Simono Gentvilo įsakymo, kuriuo keičiama viešųjų želdynų plotų normų apskaičiavimo tvarka.
Simonas Gentvilas
Simonas Gentvilas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Tyrimu bus siekiama išsiaiškinti, ar įsakymu patvirtintos viešųjų želdynų plotų normų apskaičiavimo tvarkos nuostatos nepažeidžia Lietuvos teisės aktuose įtvirtintų želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo principų bei su tuo susijusių viešųjų interesų, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Anot pranešimo, tyrimas pradėtas viešojoje erdvėje, naujienų portale „Delfi“ pasirodžius informacijai apie pakeistą želdynų apskaičiavimo tvarką.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį skelbė, kad pakeitimas leistų sumažinti želdynų plotus, o tai būtų naudinga tik siauroms interesų grupėms. STT nuomone, reglamentavime gali būti korupcinių rizikų, be to, abejojama, ar užtikrinami visuomenės interesai apželdinant miestų, miestelių ir kurortų teritorijas.

Tarnybos vertinimu, pagal naują tvarką bus sudaromos sąlygos vystyti naujus gyvenamuosius kvartalus ir pramoninės paskirties teritorijas išvengiant prievolės įrengti visuomenės poreikiams naujus viešuosius atskiruosius želdynus. Tuo metu minimalių plotų normos gali būti užtikrinamos jau esamų želdynų ir miškų sąskaita.

Tuo metu S. Gentvilas BNS komentavo, kad želdynų plotai nemažės, o nauja tvarka želdynų tankio skaičiavimas pakeičiamas iš miesto lygmens į kvartalų ir dėl to visuomenės gyvenimo kokybė nenukentės.

Jis taip pat kalbėjo, kad anksčiau galiojusi tvarka nebuvo veiksminga, dėl jos buvo galima išvengti želdynų įrengimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius